Южнокорейският гигант Хюндай“ се опасява от нелоялна конкуренция от страна

...
Южнокорейският гигант Хюндай“ се опасява от нелоялна конкуренция от страна
Коментари Харесай

Хюндай алармира за незаконни действия при изграждането на 7 и 8 блок на Козлодуй

Южнокорейският колос „ Хюндай “ се притеснява от нелоялна конкуренция от страна на някои свои съперници при построяването на 7 и 8 блок на АЕЦ „ Козлодуй “ по технологията АР1000 на „ Уестингхаус “. Компанията акцентира, че ще си сътрудничи с южнокорейското посолство в София за превъзмогване на компликациите. Позицията на „ Хюндай “ е публикувана от посолството на Южна Корея у нас, съобщи БГНЕС.


„ Хюндай “ приветства днешните решения на Комисията по енергетика и Комисията по околна среда и води на Народното събрание на България и има вяра, че българското държавно управление ще ръководи добре всички правни процедури, свързани с плана.

Посолството на Република Южна Корея в България също е мощно заинтересувано „ Хюндай “ да има опция да способства за българския план за нуклеарна сила в Козлодуй. Според дипломатическата задача тази опция ще укрепи още повече връзките сред София и Сеул.

Посолството следи от близко актуалната обстановка, в това число и днешното развиване на събитията, споделя опасенията на „ Хюндай “ и ще комуникира с българската страна всичко, което е належащо. Дипломатическата задача в действителност се надява, че Южна Корея може да изиграе значима роля за постигането на енергийната визия на България.


„ Хюндай “ е една от водещите международни компании в построяването на нуклеарни централи с богат опит зад тила си, построила е 24 нуклеарни реактора в Южна Корея. Компанията има стратегическа партньорство с “Уестингхаус “.

Собственикът на плана за създаване на 7 и 8 блок на АЕЦ „ Козлодуй “ избра на 16 февруари корейската компания като единствена, която дава отговор на всички условия за строителството на новите нуклеарни мощности на България. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР