Южнокорейският бизнес консолидира усилията си за укрепване на позицията на

...
Южнокорейският бизнес консолидира усилията си за укрепване на позицията на
Коментари Харесай

Hyundai влезе в съюз със Samsung, SK и LG за производство на електромобили с южнокорейски компоненти

Южнокорейският бизнес консолидира напъните си за подсилване на позицията на локалния флагмански автоконцерн на международния пазар на електрическите автомобили. Съюзът, включващ Samsung, SK и LG, се образува към Hyundai Motor Group, с цел да помогне на автомобилния производител да създаде конкурентноспособен електрически превоз – като употребява най-хубавите практики и опит на всички участници в областите, където те са преуспели.

И по този начин, ще се употребяват полупроводниковите решения на Samsung за системите за самостоятелно шофиране, SK може да стане снабдител на тягови акумулатори, а LG — на OLED-информационни панели и доста други електронни решения. Всичко това ще се инсталира на електрическите автомобили на Hyundai и Kia (марката също е благосъстоятелност на Hyundai). Известно е, че Hyundai, който неотдавна се трансформира в главен състезател на пазара на електрическите транспортни средства, укрепва връзките си с локалните южнокорейски компании, за които се счита, че имат капацитета да окажат доста въздействие върху локалната промишленост за произвеждане на електрически автомобили.

Формирането на алианса, концентриран върху един от най-големите автомобилни концерни в света, беше съпроводено от интензивни вложения от страна на Samsung, SK и LG в автомобилната промишленост. Компаниите от алианса се надяват посредством него да засилят своята конкурентоспособност на пазарите за електрически транспортни средства. Например, Samsung годишно влага съществено в създаването и производството на процесори за автомобилни приложения. Samsung Electro-Mechanics също усилва вложенията си в многослойните керамични кондензатори (MLCC) за електрически автомобили.

Подразделенията на LG създават гама от артикули за електрически транспортни средства. И по този начин, LG Display създава панели за екрани, LG Innotek — модули за камерите, LG Magna — задвижващите механизми, а LG Electronics — операционните и информационно-развлекателните системи. Освен това в бранша на батериите LG Energy Solution, SK и Samsung SDI са измежду водачите на международния пазар.

Южнокорейските артикули от ден на ден се купуват отвън “родния “ пазар. Например, информационно-развлекателните системи на Samsung Electronics се доставят от Audi и Volkswagen, а LG Display уголемява потребителската си база на автомобилния пазар от няколко години, като през 2021 година стартира да доставя OLED-решения за цифровите пилотски кабини на Mercedes-Benz.

Участниците чакат алиансът да стане по-силен, защото конкуренцията на международния пазар на електрическите автомобили се ускорява. Освен всичко друго, съдействието с локалните производители разрешава на Hyundai доста да спести от логистични и други разноски, както и бързо да провежда незабавни срещи лице в лице с сътрудниците, в случай че това е належащо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР