Южнокорейският антитръстов регулатор глоби американската компания Google с 207.4 милиарда

...
Южнокорейският антитръстов регулатор глоби американската компания Google с 207.4 милиарда
Коментари Харесай

Южна Корея глоби Google с милиони

Южнокорейският антитръстов регулатор санкции американската компания Гугъл с 207.4 милиарда вона (176.8 милиона долара) за корист с състояние на пазара на мобилни операционни системи и приложения.
Гугъл е попречила пазарната конкуренция, като е изисквала от производителите на смарт телефони да сключат съглашение, според което последните няма да могат да конфигурират модифицирани версии на операционната система (OS) Android на своите устройства. Това, съгласно регулатора, е попречило нововъведенията при основаването на нови операционни системи за смарт телефони.
Гугъл би трябвало да в профил минусите и да направи корекции в съглашението с производителите на смарт телефони. Очаква се тези ограничения „ да проправят пътя за възобновление на конкуренцията на мобилните операционни системи и пазарите на приложения “.
В момента Гугъл проверява лъжливи продажби на цифрова реклама и нова политика на компанията, която начислява на разработчиците на приложения 30% от приходите.
На 31 август 2021 година Националното заседание на Република Корея одобри законопроект, съгласно който магазините за приложения на компании като Apple и Гугъл ще би трябвало да разрешат потреблението на системите за заплащане на трети страни на техните уеб сайтове.
Подобна регулация от дълго време се застъпва от разработчиците на приложения, които не са удовлетворени от високите комисионни на магазините и от това по какъв начин притежателите им употребяват ситуацията си на пазара.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР