Южноамериканският турнир Копа Либертадорес влезе в историята, след като за

...
Южноамериканският турнир Копа Либертадорес влезе в историята, след като за
Коментари Харесай

За първи път жени ръководиха мачове от турнира Копа Либертадорес

Южноамериканският шампионат Копа Либертадорес влезе в историята, откакто за първи път жени-съдийки, извикани безусловно в последната минута, управляваха два мача. Основните арбитри за тези срещи нямаше по какъв начин да се явят за срещите, защото дадоха позитивни проби за COVID-19.

Четирима бразилци трябваше да поемат надзор върху мача Расинг (Аржентина)- Насионал (Монтевидео, Уругвай) в Буенос Айрес, само че дадоха позитивни проби за ковид и бяха сменени от двама чилийци и двама аржентински арбитри, една от които Мариана де Алмейда, която размахваше флага от тъча. Мачът приключи 0:1 за Насионал, който записва трета поредна победа и с 9 точки оглавява класирането в група F.

Ситуацията се повтори в мача сред аржентинския Дефенса и Хустисия и еквадорския Делфин (Манта). Двама чилийци от общо петимата съдии, които бяха назначени, отпаднаха. Това бяха един от асистентите и четвъртият арбитър. При това състояние бяха добавени нови двама аржентинци, една от които Даяна Милоне, също хвана флага на тъча. Аржентинците, които са дебютанти в шампионата, завоюваха с 3:0 и взеха първа победа.

И до момента в който на локално равнище, даже в Бразилия и Аржентина, от много време дами са основни съдийки и в елитните лиги, то досега в никакъв случай не бяха ангажирани в шампионата Копа Либертадорес. Турнирът Копа Либертадорес беше рестартиран тази седмица след 6 месеца пауза поради пандемията от ковид, само че продължаващите положителни проби, които излизат в Южна Америка към момента основават проблеми.

Двете Америки са един от районите с най-вече наранени, инфектирани и умряли. Най-впечатляващият резултат пристигна от Еквадор, където непрекъснато прогресиращият тим на Индепендиенте дел Вале размаза бразилския гранд Фламенго с 5:0. Това също е трети следващ триумф за Индепендиенте дел Вале, които с 9 точки са отпред група А.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР