Южноамериканският дипломат и неговият шофьор, които бяха заловени на граничния

...
Южноамериканският дипломат и неговият шофьор, които бяха заловени на граничния
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Южноамерикански дипломати вкарали у нас 55 кг кокаин със служебната си кола?

Южноамериканският посланик и неговият водач, които бяха хванати на граничния пункт " Капъкуле " с 55 кг кокаин, са се занимавали с наркотрафик. Пратката с белия нерешителен е импортирана навътре в страната ни с дипломатически автомобил и по тази причина не е проверявана, допуснаха пред Lupa.bg проверяващи. Според тях най-вероятно двамата са снабдявали турския пазар с опиата.

Все още не се оповестява двамата наркопласьори коя южноамериканска страна съставляват. От турски медии излиза наяве, че техните посолства са в София. Проверка на Lupa.bg демонстрира, че единствено Аржентина, Венецуела, Бразилия и Перу имат офиси у нас, останалите са в чужбина.

Бразилия е втора след Съединени американски щати по брой на хората, консумиращи кокаин. Страната има обща граница с Боливия, Перу и Колумбия, които са най-важните снабдители на дрогата. Според данни на Организация на обединените нации, Боливия създава 10%, Перу - 20%, а Колумбия - 70% от международната продукция на кокаин.

През март тази година в Перу задържаха 2,3 тона от белия прахуляк, предопределен за Турция. Той е бил маскиран като керамични плочки. „ Това е първият случай, за който ни е известно, (при който товарът е на) перуанско пристанище, а крайната му дестинация е Турция. Обикновено става въпрос за пристанища в Белгия, Нидерландия, Испания и Франция ", съобщи началникът на полицията в Каляо полковник Луис Анхел Боланос.



Турската преса оповестява, че 54 кг 912 грама кокаин са били открити през вчерашния ден в дипломатическата кола, влизаща в Турция на граничния пункт Капъкуле.

Автомобилът на посолството в София на страна в Южна Америка е дошъл на граничния пункт Капъкуле, с цел да влезе в Турция от България.

В резултат на претърсването на автомобила са открити общо 54 кг и 912 грама кокаин, скрити в 52 пакета. Заподозрените са предадени на правораздавателните органи и са арестувани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР