Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) заяви, че е отправила сериозна препоръка

...
Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) заяви, че е отправила сериозна препоръка
Коментари Харесай

КОНМЕБОЛ поиска ФИФА да увеличи участниците още на Мондиал 2022

Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) съобщи, че е отправила сериозна рекомендация на ФИФА да усили броя на участниците на Световните футболни финали на 48 още преди 2026 година. Така се оказва, че Мондиал 2022 в Катар може да се организира с повишен брой участници.

Президентът на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино съобщи, че това е доста забавна концепция, откакто президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес я е сложил за интензивно разискване по време на срещата на районната централа в Буенос Айрес.

След като всичките 10 членове на КОНМЕБОЛ поддържаха такава стъпка, Домингес съобщи, че го е разгласил и като формален туит на профила на централата. По-късно на конференцията Инфантино съобщи, че е отворен да прегледа концепцията, само че такова нещо да се случи не може да бъде единствено негово решение или на КОНМЕБОЛ.

През януари 2017-а година ФИФА реши да усили участниците на финалите от 32 на 48, като началото би трябвало да бъде сложено през 2026-а година. Решението беше посрещнато много остро от огромните европейски клубове, които концентрират в себе си най-големите международни звезди. Едно увеличение на тимовете на Световното състезание ще значи още мачове и в допълнение натоварване на календара. Ако това бъде решено незабавно, значи в Катар мачовете да се усилят от 64 на 80.

Турнирът към този момент е закрепен за 28 дни и има сериозна възможност да се играе през ноември и декември, с цел да бъдат избегнати жегите през лятото в пустинята.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР