Южните части на САЩ бяха връхлетени във вторник от бури,

...
Южните части на САЩ бяха връхлетени във вторник от бури,
Коментари Харесай

Бури връхлетяха САЩ! Има съобщения за торнадо, обилен сняг, затворени пътища и училища

Южните елементи на Съединени американски щати бяха връхлетени във вторник от стихии, съпроводени тук-там с торнадо, а Средният Запад е блокиран от снеговалежи. Бурите се придвижват на изток-североизток, съобщи Асошиейтед прес.

Времето се отрази и на предизборната акция, като в щата Айова бяха анулирани прояви на лагера на някогашния президент Доналд Тръмп.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи на брифинг във вторник, че зимните стихии не престават да са опасност в разнообразни елементи на Съединени американски щати.

Най-малко три смъртни случая се дължат на бурята, връхлетяла Флорида и елементи от Алабама и Джорджия с ветрове със скорост 55 благи в час (88 км/ч) и градушки. Националната метеорологична работа удостовери и появяването на няколко торнада. Порив напразно от 106 благи в час (171 км/ч) е регистриран преди разсъмване покрай брега в окръг Уолтън, Флорида. Снимки демонстрират нанесени вреди в къмпинг и парк за кемпери.

Във Флорида са докладвани пострадвания, свързани с бурята, само че няма смъртни случаи. В региона на Панама Сити Бийч има отнесени елементи от покриви, разхвърляни мебели, огради и парчета, както и къща, която се е наклонила встрани и се е облегнала на друга къща. В окръг Бей са регистрирани голям брой торнада, оповестиха локалните управляващи.

Силен дъжд в щата Джорджия спря за известно време въздушния трафик на най-натовареното летище в Атланта и провокира наводнения. Над 80 учебни заведения анулираха образователните занятия напълно, а други минаха на отдалечено образование или започнаха по-късно.

Дъждът и мощният вятър принудиха самолета на вицепрезидентката Камала Харис да се отклони от маршрута си, заяви АП.

Над 200 000 души са без електричество във Флорида, Алабама и Джорджия, а в Северна Каролина – близо 150 000.

В Северна Каролина е умрял един човек, а други двама са в сериозно положение, откакто торнадо е връхлетяло парк за мобилни домове в град Клермонт. В Скалистите планини съборени електропроводи затвориха и в двете направления една от най-натоварените автомагистрали в страната. Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър разгласи изключително състояние преди идването на бурята, а някои учебни заведения анулираха образователните занятия или затвориха по-рано.

В Средния Запад натрупа 30-сантиметра сняг в обширна област - от югоизточно Колорадо до горния полуостров на Мичиган. Това включва западен Канзас, източна Небраска, огромни елементи от Айова, северната част на Мисури и северозападен Илинойс, заяви синоптик от Националната метеорологична работа.

Очаква се снежната стихия да се придвижи от Средния запад на изток и североизток с композиция от сняг, дъжд и мощен вятър.

Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи към този момент разгласи изключително състояние в щата и предизвести жителите да не подценяват бурята.

В Ню Йорк управляващите започнаха да изтеглят близо 2000 мигранти, които бяха настанени в просторен комплекс от палатки на бивше летище в далечен регион на Бруклин.

В елементи на Аризона студеният фронт смъкна температурите под нулата, а Националната метеорологична работа заяви, че в северна Аризона са измерени минус 17 градуса.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР