Южната ни съседка планира да удължи сезона до 15 ноемвриТуризмът

...
Южната ни съседка планира да удължи сезона до 15 ноемвриТуризмът
Коментари Харесай

Гърция отчита рекордно добър туристически сезон

Южната ни съседка възнамерява да удължи сезона до 15 ноември

Туризмът на Гърция е на път да усъвършенства върха на най-хубавата година - 2019.

По данни на Атинската комерсиална камара, приходите в сектора към този момент надминават 20 милиарда евро. Някои от островите на южната ни съседка като Крит и огромна част от тези в Егейско море са запълнени на 100%.

Южната ни съседка отбелязва най-силния си туристически сезон. Островите изпреварват по туристи континентална Гърция като огромна част от хотелите там са цялостни до края на август. Привлекателни за туристите са круизите по гръцките острови, осведоми.

„ Преди година круизите бяха един, два, три, в този момент са 62. С тях туристите обикалят по островите, стигат до северна Африка, Крит и Кипър, и се връщат. Това е несравнимо покачване. Със сигурност през уикендите тук в Солун не се намират места за престой. Заради потребностите към този момент се строят и нови хотели. ", сподели Параскеви Патулиду - заместител регионален шеф на Солун.

Най-посещаваните острови са Санторини, Миконос, Крит и Родос. Традиционно българските туристи избират северната част на страната.Освен красивите плажове, българският екскурзиант е удовлетворен от обслужването на съседите ни.

„ Обслужването е на доста високо равнище, хората са извънредно общителни, усмихнати, личният състав се държи по този начин, както би трябвало. Обучен е в областта на обслужването. ", споделя Кремена Йорданова - туристка.

По наблюдения на екскурзовода Кириакос Хаджистефану, този сезон туристическият пъзел на посетителите на Гърция е неочакван.

„ Тази година руснаци и украинци бяха сменени от американци, германци и евреи. Те компенсираха отлива на воюващите страни. Те са платежоспособни. Резултатите в стопанската система ни към този момент са налице. ", споделя Кириакос Хаджистефану - екскурзовод.

Но макар огромния интерес, и в Гърция проблеми не липсват. Хотелиерите означават, че с изключение на от войната, в този момент са пострадали и от авиокризата в Европа.

„ Транспортният безпорядък и забавянията по летищата на Европа - това повярвайте ми се отразява върху туризма по цялото Средиземноморие. След съвсем пагубните минали 2 години на пандемия, в този момент и войната в Украйна усили рецесията. Зареждаме складовете, тъй като не знаем какъв брой ще скочат цените. Заради цените на бензина сякаш гръцките туристи изчезнаха. Като цяло на балканите сме с по-нисък бюджет. До септември в моя хотел съм цялостен с резервации. ", споделя Сократис Кирциос - притежател на хотел.

Заради рекордно високите равнища в туризма, Гърция възнамерява да удължи сезона до 15 ноември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР