Южна Корея забрани излитането на самолети и на целия Корейски

...
Южна Корея забрани излитането на самолети и на целия Корейски
Коментари Харесай

Тайфун "Майсак" се приближава към Северна и Южна Корея

Южна Корея забрани излитането на самолети и на целия Корейски полуостров са оповестени предизвестия в очакване на тайфуна " Майсак ", който се обрисува като най-силен в района от години насам, съобщи Франс прес. Над 300 вътрешни полета бяха анулирани в Южна Корея, още до момента в който бурята вилнееше в южната част от полуострова, където ветровете доближиха 162 км/ч.

Южнокорейският министър председател Чун Се-кьон съобщи, че сегашният ураган може би е еднакъв по мощ на " Маеми ", лишил живота на 131 души през 2003 година и предизвикал вреди за 4000 милиарда вона (2,8 милиарда евро). " Много сме разтревожени ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция. Очаква се " Майсак " да стигне до брега довечера западно от южнокорейския град Бусан и да продължи на север по източното крайбрежие на страната, а след това в Японско море, наричано Източно море от корейците. След това тайфунът наподобява ще удари североизточните райони от Северна Корея.

Довечера и на следващия ден " вятърът може да се ускори ", предвижда южнокорейската метеорологична работа, която планува и над 400 мм превалявания. Стихийните бедствия предизвикват по принцип повече вреди в Северна, в сравнение с в Южна Корея, по-специално поради нестабилната инфраструктура на Севера. Страната също така е обезлесена и прекомерно уязвима за наводнения. Държавните медии в КНДР декларират, че управляващите са взели " незабавни ограничения ", с цел да сведат вредите до най-малко. Майсак е вторият ураган на полустрова през последната седмица. Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун посети тези дни югозападната провинция Южна Хвангха, наранена от тайфуна Бави, и съобщи, че вредите от него са " по-малки от предстоящите ", припомня Агенция Франс Прес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР