Южна Корея твърди, че разследва изтичането на информация, но настоява,

...
Южна Корея твърди, че разследва изтичането на информация, но настоява,
Коментари Харесай

Течът от Пентагона: И Сеул сред държавите, които обмислят пращането на оръжия за Украйна. Какво значи това?

Южна Корея твърди, че проверява приключването на информация, само че упорства, че е невероятно да се прихванат частни диалози в президентския офис. 

Вашингтон се бори да наблюдава източника на приключването на информация, което съгласно Пентагона съставлява сериозен риск за националната сигурност. Документите се въртят свободно в обществените мрежи и демонстрират проектите на Съединени американски щати и НАТО в Украйна. България също беше намесена в тази ситуация - американски медии оповестиха, че страната ни е изразила подготвеност да изпрати в Украйна своите изтребители МиГ-29 безплатно - нещо, което от министерството на защитата отхвърлят. Още с новината за теча на информация анализатори показаха, че наличието на документите се разграничава от оригинала и е допустимо да става дума за опит за дезинформация от страна на Кремъл. 

Не се изключва документите за секретния диалог в Южна Корея да цели тъкмо това. 

Документът, забелязан от Би Би Си, наподобява демонстрира, че Южна Корея е била раздвоена дали да продава муниции, които биха могли да бъдат употребявани от Украйна. Вашингтон натиска Сеул да въоръжи Киев, само че до момента Южна Корея се съпротивлява.

Миналата година Южна Корея се съгласи да продаде артилерийски снаряди на Съединени американски щати, с цел да попълни своите ресурси, които бяха изчерпани от войната в Украйна. Като част от договорката Сеул настоя, че Съединени американски щати би трябвало да запазят снарядите за себе си, те не могат да бъдат отклонени към Киев. Изтеклият отчет демонстрира, че държавното управление е загрижено за договорката и подозира, че Съединени американски щати в действителност може да предадат артилерията на Украйна.

Той разказва в детайли сензитивен диалог на високо равнище от 1 март 2023 година сред двама от старшите съветници по националната сигурност на южнокорейския президент Юн Сук Йол. Съобщава се, че секретарят по външните работи на президента Юн И Мун-хуей е споделил на тогавашния консултант по националната сигурност Ким Сунг-хан, че държавното управление се тревожи, че Съединени американски щати няма да бъдат крайния консуматор на тези оръжия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР