Южна Корея ще премахне изискванията си за карантина за COVID-19

...
Южна Корея ще премахне изискванията си за карантина за COVID-19
Коментари Харесай

Южна Корея премахва ковид ограниченията

Южна Корея ще отстрани условията си за карантина за COVID-19 и ще приключи рекомендациите за тестване за идващите в страната от идващия месец, откакто Световната здравна организация разгласи края на световната изключителна обстановка в региона на опазването на здравето. Това заяви Асошиейтед прес.

При намаление на равнището на предизвестие за ковид от " сериозно " до ясно " предупредително " от 1 юни здравните управляващи също ще отстранен наложителното носене на маски в аптеките и дребните клиники, само че ще продължат да изискват носенето им в лечебните заведения.

Решението беше оповестено по време на среща, на която участва президентът Юн Сук Йол. Той благодари на медицинските служащи в страната и съобщи, че е възхитително, че хората си връщат естествения живот след три години и половина. По думите му неговото държавно управление ще предприеме стъпки за възстановяване на потенциала на страната за справяне с бъдещи пандемии , в това число даване на по-силна поддръжка за създаването на ваксини и разширение на интернационалното съдействие.

Южна Корея изисква седемдневна карантина за вирусоносителите. Докато нареждането не бъде анулирано от 1 юни, здравните чиновници ще продължат да предлагат на хората да се изолират за пет дни, в случай че имат позитивен тест за вируса, сподели Корейската организация за надзор и предварителна защита на болесттите. Пътуващите бяха посъветвани да си създадат PCR проби в границите на три дни след идването си в страната, само че тази рекомендация също ще бъде отстранена.

Рискът от COVID-19 към момента не е завършил, само че като се има поради спадът на случаите, усъвършенстваният потенциал за здравна реакция и високите равнища на имунитет, достигнахме точка, в която би трябвало да излезем от интернационално изключително състояние, прецизираха здравните управляващи в страната.
 СЗО: COVID-19 към този момент не е световна опасност за здравето
СЗО: COVID-19 към този момент не е световна опасност за здравето

Това е значима стъпка към прекратяването на пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР