Южна Корея се готви да евакуира заради приближаването на тропическата

...
Южна Корея се готви да евакуира заради приближаването на тропическата
Коментари Харесай

Южна Корея ще евакуира десетки хиляди скаути заради бурята „Ханун“

Южна Корея се готви да изтегля поради приближаването на тропическата стихия Ханун десетки хиляди скаути , събрали се за интернационална среща в крайбрежен регион, оповестиха техни представители, представени от Асошиейтед прес.

Световната организация на скаутското придвижване разгласи, че е получила удостоверение от южнокорейските управляващи, че се постанова всички участници, събрали се за срещата на интернационалното скаутско придвижване в югозападния крайбрежен окръг на Южна Корея Буан, да си тръгнат прибързано. Това значи по най-бързия метод към 40 000 скаути от 158 страни, най-вече юноши, да бъдат трансферирани на безвредно място, с цел да не се окажат на пътя на бурята.

Според локалните метеоролози „ Ханун “ ще връхлети Южна Корея още в сряда сутринта.

Канцеларията на южнокорейския президент Юн Сук-йол заяви, че той е призовал да бъде направен „ незабавен проект за предотвратяване на скаутите от бурята , което значи те да бъдат преместени в хотели или други обекти в столицата Сеул и покрайнината.
 Южна Корея скаути Българска телеграфна агенция
Горещините в Южна Корея към този момент принудиха хиляди английски и американски скаути да си тръгнат от скаутския лагер, където е проведена срещата, който е построен върху земя, отвоювана от морето. Откакто предходната сряда стартира форумът, стотици участници потърсиха здравна помощ поради недоволства, свързани с жегата . Още доста преди началото на срещата критици показаха мнение, че не трябва подобен голям брой младежи да бъдат водени в такава обширна околност, в която няма никаква дървесна растителност, а с това на процедура и никаква отбрана от летните горещини.
 
Tropical Storm forecast to track northwards towards South Korea this week, with a chance it could restrengthen into a typhoon.
— Met Office Storms (@metofficestorms)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР