Южна Корея съобщи за най-големия досега ръст в рамките на

...
Южна Корея съобщи за най-големия досега ръст в рамките на
Коментари Харесай

Южна Корея регистрира рекорден скок в заразените с коронавирус за 24 часа

Южна Корея заяви за най-големия до момента растеж в границите на денонощие на случаите на болест с ковид, а министър-председателят прикани за зоркост, с цел да се реализира въздържане на рисковия скок, който усили смъртните случаи и претрупа лечебните заведения, съобщи Асошиейтед прес.
На Коледа Република Корея записва нови 1241 случая, доказани през днешния ден от организацията за надзор и предварителна защита на болесттите. С тях общият брой на инфектираните доближи 54 770. През последните 24 часа са умряли 17 пациенти с COVID-19. С тях броят на жертвите към този момент е 773.
Над 870 от новите случаи са от региона към столицата, където живее половината от 51-милионното население на страната. Там забележителен брой от болестите се свързват с лишените от независимост в огромен затвор в Сеул.
Нови огнища се демонстрират на всевъзможни места през последните седмици - лечебни заведения, домове за остарели хора и психиатрични клиники, църкви, заведения за хранене и военни поделения. Властите разшириха програмата за тестване, с цел да забавят растежа на разпространяване. Само през вчерашния ден бяха осъществени над 118 000 теста. До 3 януари са мощно лимитирани събиранията на хора, националните паркове и ски курортите са затворени, а заведения за хранене, които обслужват групи от над петима души, биват глобявани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР