Южна Корея регистрира днес най-големия брой на случаи на коронавирус

...
Южна Корея регистрира днес най-големия брой на случаи на коронавирус
Коментари Харесай

Южна Корея регистрира силно увеличаване на броя на заразяванията с коронавирус

Южна Корея записва през днешния ден най-големия брой на случаи на ковид от месец насам, вследствие на появяването на огнище на болест в квартал с нощни клубове в Сеул, съобщи Франс прес.
Страната, която през февруари беше едно от най-големите огнища на пандемията в света, е считана за модел в битката против вируса, отбелязва организацията.
Животът започваше да възобновява естествения си темп от една седмица, само че този уикенд Сеул, прилежащата провинция Кьонги-до и близкият град Инчон подредиха затварянето на клубове и питейни заведения, опасявайки се от втора вълна от заразяване.
Днес Южна Корея заяви за 35 нови случая, с което общият брой на инфектираните в страната доближи 10 909, съгласно корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите.
Кметът на Сеул заяви в Туитър, че до през днешния ден сутринта са открити 85 инфектирани, които са контактували с 29-годишен мъж, дал позитивна проба за ковид, откакто при започване на май посетил пет нощни заведения в квартал Итеуон. Столичните управляващи приканиха всички, които са посещавали квартала през последните две седмици, да си създадат проби. Здравните управляващи се пробват да открият "хиляди хора ", посещавали въпросните нощни заведения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР