Южна Корея планира да изпрати част от доставките си на

...
Южна Корея планира да изпрати част от доставките си на
Коментари Харесай

Южна Корея ще пренасочи доставки на втечнен природен газ към Европа



Южна Корея възнамерява да изпрати част от доставките си на полутечен природен газ в Европа, с цел да помогне за облекчение на енергийната рецесия поради нашествието на Русия в Украйна, заяви в четвъртък  южнокорейската осведомителна организация Yonhap, цитирайки свои публични източници.

Агенция означи, че има повишаване на опасенията от спирания на доставките на природен газ в Европа на фона на продължаващата рецесия към Украйна, защото Русия е най-големият снабдител на газ за остарелия континент. В сряда съветският държавен производител " Газпром " съобщи, че е прекъснал доставките на природен газ за Полша и България, откакто двете страни отхвърлиха да заплащат за доставките в рубли.

Южна Корея е взела решението да пренасочи част от своите товари за полутечен природен газ към Европа, защото Сеул има " известна опция " за такава поддръжка напролет, сподели пред организация Yonhap върховен чиновник на министерството на промишлеността.

Той обаче отхвърли да даде детайлности за това по кое време и какво количество полутечен природен газ ще предложи Южна Корея, само че плануванаъа пратка ще бъде изпратена до Европа преди лятото, макар че размерът " не е толкоз огромен ", защото Сеул нормално ръководи строго доставките на газ в страната.

Изглежда, че решението е взето по искане на Съединените щати или на европейските страни, уточни различен южнокорейски чиновник.

През февруари Вашингтон изиска от Южна Корея газова поддръжка за Европа, само че по това време държавното управление на Сеул отхвърли настояването, съгласно известия в локалните медии.

Вносната цена на природния газ за Южна Корея възлезе на 1013,35 щатски $ за звук към края на март 2022 година, което е с 20,08% повече от предходния месец. Година по-рано (през март 2021 г.) цената беше 438,42 $, демонстрират държавни данни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР