Южна Корея и Португалия ще премерят сили в мач от

...
Южна Корея и Португалия ще премерят сили в мач от
Коментари Харесай

Южна Корея търси подвиг срещу Португалия

Южна Корея и Португалия ще премерят сили в мач от Група H. Двубоят на стадион „ Едюкейшън сити “ стартира в 17:00 часа.

Португалия обезпечи мястото си на 1/8 финалите в Катар, откакто завоюва и двата си дуела до този миг. „ Мореплавателите “ пречупиха Гана с 3:2, а в предния си мач победиха Уругвай с 2:0. Фернандо Сантош може да си разреши да даде отмора на някои от играчите си. Голямата звезда на отбора – Кристиано Роналдо, няма да стартира като титуляр, както о бе оповестено през вчерашния ден. Данило Перейра също няма да е разполагаем за националния селекционер, откакто той счупи три ребра по време на подготовка. Нуно Мендеш също получи травма и остава под въпрос за днешния дуел. Очаква се треньорът на Португалия да даде късмет на някои от по-младите очаквания в отбора, с оглед, че тимът към този момент е на подсигурил присъединяване си на осминафиналите.

От друга страна Южна Корея има най-малък късмет да грабне второто място в групата, в случай че Гана загуби или направи еднакъв, а корейците вземат допустимо най-убедителна победа против Португалия. В случай на тъждество сред Уругвай и Гана и победа против „ мореплавателите “ - Южна Корея и Гана ще се изравнят по точки. Ако пък Уругвай победи Гана то „ урусите “ и Южна Корея могат да се изравнят по точки.

Корейците демонстрираха дух и изравниха Гана, откакто изоставаха с 0:2 в последния мач. След това обаче позволиха трети гол и изгубиха срещата, макар че статистиката демонстрира, че корейците имат повече голови положения, удари и притежаване на топката. Определено могат да съжаляват, че са изпуснали точките в този мач, което прави задачата им през днешния ден доста комплицирана.

Португалия и Южна Корея имат един мач между тях и той е през далечната 2002-а година на Световното състезание, където двата отбора още веднъж са в една група. Южна Корея печели с 1:0 тогава в един вманиачен мач с два червени картона за „ мореплавателите “. Така Португалия отпада от Мондиал 2022 като остава на третото място в групата, до момента в който корейците стават първи. Втори тогава в групата е тимът на Съединени американски щати.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР