Ю Би Ес груп ще плати еднократна премия в размер

...
Ю Би Ес груп ще плати еднократна премия в размер
Коментари Харесай

Ю Би Ес дава по 40 хил. долара бонуси, за да задържи анализаторите си

" Ю Би Ес груп " ще заплати еднократна награда в размер на 40 хиляди щ. $ на банковите си анализатори по целия свят откакто те преминат изпитателния период и бъдат назначени на по-висока позиция. Това е двойно повече от сумите, които оферират някои съперници на швейцарския банков водач и задачата е да бъдат арестувани на работа по-младите чиновници, хванати в клопката на безкрайните работни часове от вкъщи и на скока на бизнеса.  

Още от май " Ю Би Ес " ще изплаща утвърждения бонус на анализаторите, нараснали до сътрудници, отвън регулярните нараствания на заплатите им, настояват добре осведомени източници, поискали анонимност. Сумата съставлява към 30% от базовото годишно заплащане на новоназначените сътрудници, твърди едно от осведомените с въпроса лице.   

Банките усилват заплащането на младшите чиновници, с цел да предотвратят всеобщи напускания и да тушират недоволството им от скока на покупко-продажбите и от проблемите, съпътстващи отдалечената работа. Уолстрийт към този момент бе махленски в нарушавания през март когато група от 13 недоволни анализатори с едногодишен стаж в " Голдман Сакс груп " разбуниха духовете с професионално направена, основана на опита им презентация за стила на работа в капиталовата банка. Заключението от показания от тях " Анализ на работните условия " беше, че младшите банкери работят приблизително по 100 часа седмично и че те са се чувствали жертви на тормоз на работното място. Освен големия брой отработени часове, анализаторите показват като съществени източници на стрес нереалистичните крайни периоди за осъществяване на дилемите, игнорирането им по време на съвещанията и от директните ръководители.

Реакцията на акулите от Уолстрийт се изрази в конкуренция коя ще се покаже по-любезна и по-грижовна към анализаторите. Те дадоха обещание да положат повече старания, с цел да прекратят порочната процедура младшите банкери да работят от домовете си в събота. А някои оповестиха, че ще възнаграяти по-младите си чиновници с мечтаните от тях уреди за фитнес, в това число с шосейни колела. 

" Ю Би Ес " подвигна " мизата " с оферти бонус от 40 хиляди щ. $, който е двойно по-висок от сумите, които " Креди Сюис груп " и " Уелс Фарго " са се съгласили да платят на младшите банкери. Други кредитори, сред които и " Ейч Ес Би Си холдингс ", също покачват заплатите и понижават периодите за атестиране и повишение на по-младите чиновници. Не липсват и компании, които оферират на някои банкери да поемат напълно разноските по годишните им ваканции.  

Успоредно с
бонусите, " Ю Би Ес " редуцира работни места. Швейцарският заемодател разгласи през април, че ще похарчи 300 млн. щ. $ за преструктуриране на активността си, в които са включени разноските за уволнените чиновници в разнообразни региони и за закриването на бизнес поделения. Детайли и съответни числа към този момент няма. 

Някои банки пък усилват личния състав, с цел да предотвратят " професионално изгаряне " (burnout). " Джей Пи Моргън Чейз " разгласи през април проектите си да назначи съвсем 200 чиновници, следвайки образеца на " Голдмън Сакс " и на " Джефрис файненшъл груп ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР