Йозеф Фрицъл, австрийският сексуален престъпник, който държа в плен дъщеря

...
Йозеф Фрицъл, австрийският сексуален престъпник, който държа в плен дъщеря
Коментари Харесай

Той направи немислимото с дъщеря си. Какво се случва сега с него?

Йозеф Фрицъл, австрийският полов нарушител, който държа в плен щерка си в мазе в град Амщетен в продължение на 24 години и има седем деца от нея, може да бъде изместен от строго охранявания затвор, където се намира, оповестяват локални медии.

През 2009 година 88-годишният Фрицъл беше наказан на пожизнен затвор, а казусът шокира света, написа Би Би Си.

Австрийската социална телевизия ORF оповестява, че съгласно нов психиатричен отчет за Фрицъл, който страда от деменция, той към този момент не съставлява заплаха за обществото.

Това значи, че съдът може да реши дали да го реалокира в естествен затвор. " Чудовището от Амщетен ", както назовават Фрицъл, се намира в пандиза с оптимални ограничения за сигурност " Щайн “.

В Австрия наказаните на пожизнен затвор могат да аплайват за условно освобождение след излежаване на 15 години - според този закон Фрицъл има право на предварително освобождение тази година.

Правни специалисти настояват, че условното освобождение също е допустимо, което значи, че Фрицъл, който в това време е сменил името си, може да бъде изместен в дом за възрастни хора.

" Съвсем явно е, че ще бъде оповестено освобождение ", съобщи пред ORF Алоис Бирклбауер, професор по наказателно право.

През 2022 година регионален съд постанови, че Фрицъл " към този момент не съставлява заплаха " и може да бъде изместен в общоприет затвор, само че по-късно Висшият регионален съд във Виена блокира решението.

Случаят " Фрицъл ", оголен през 2008 година в град Амщетен, е определян като един от най-тежките в престъпната история на Австрия. Той бе наказан за убийството на едно от децата си заради немарливост, както и за обезчестяване и блудничество.

Оттогава дъщерята на Фрицъл и нейните деца са приели нова идентичност.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР