YouTube започна да работи по-бавно за потребителите, които използват адблокери.

...
YouTube започна да работи по-бавно за потребителите, които използват адблокери.
Коментари Харесай

Още проблеми: YouTube ще е по-бавен за потребителите, използващи адблокери

YouTube стартира да работи по-бавно за потребителите, които употребяват адблокери. Новата вълна от забавяния оставя на потребителите на уеб страницата за видеосподеляне две благоприятни условия: да деактивират блокиращия рекламите програмен продукт или да преминат към заплатен абонамент за YouTube Premium.

От години хората употребяват адблокери, с цел да се борят с възходящия брой реклами в YouTube. В отговор представителите на услугата нееднократно са заявявали, че потреблението на такива принадлежности нарушава изискванията за прилагане на YouTube. Рекламите са главният източник на доходи на YouTube и единственият формален метод да ги избегнете е да се абонирате за YouTube Premium.

За да се опълчи на блокиращите реклами, YouTube вкара няколко ограничения. Първата от тях бе изскачащо уведомление, което гласи: „ Използването на адблокери нарушава изискванията за прилагане на YouTube “. Това известие подканва потребителя да деактивира адблокера.

Вторият способ, който към този момент е по-разпространен е закъснение на целия уебсайт, когато е деен адблокер. Според отчети на потребителите на платформата Reddit мнозина са забелязали, че услугата е станала мудна и не реагира добре на команди. Установено е, че това закъснение изчезва незабавно, когато адблокерът се изключи.

Действително при задействан адблокер YouTube демонстрира доста понижаване на продуктивността. Видеоклиповете се зареждат постепенно, а визуализацията им отхвърля да работи вярно. Освен това прекосяването в режим на гледане на цялостен екран става невероятно, без да се презареди отначало страницата. Смята се, че това се дължи на изкуствено основано закъснение в кода на YouTube, което имитира проблеми с интернет връзката. Въпреки че това не е нова мярка от страна на YouTube, броят на потребителите, които са се сблъскали с нея, единствено нараства.

Тези, които са се сблъскали с този проблем имат две благоприятни условия: да деактивират блокиращия рекламите програмен продукт или да преминат към заплатен абонамент за YouTube Premium. И двете благоприятни условия надалеч не са идеални за множеството консуматори, а методите на YouTube за справяне с блокирането на реклами бяха посрещнати със смесени реакции. Вие какво мислите по въпроса?

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР