YouTube ще поднови проекта . Той се състои в заснемането

...
YouTube ще поднови проекта . Той се състои в заснемането
Коментари Харесай

YouTube дава гласност на човешките истории с Life In A Day

YouTube ще възобнови плана. Той се състои в снимането на малко видео от ежедневния живот на хората по света. Избраните материали ще станат част от международен документален филм. За да бъде сбъднат планът, е належащо всеки искащ да снима със смарт телефона или камерата си своя ден на 25 юли. 

Обект на снимане може да бъде ежедневната рутина като ходенето до работното място, общуването със фамилията и приятелите, персонално или публично събитие, епизод от карантината или пък видеоразказ на персонална човешка история. Необходимо е и отговарянето на четири въпроса, свързани с нещата, които обичаме, от които се опасяваме или тези неща, които желаеме да променим в персонален или международен проект. Търси се отговор и на това какво нормално се крие в джоба ни.

Режисьори на продукцията ще бъдат Ридли Скот и Кевин Макдоналд. Първата част на Life in a Day се състоя през 2010 година във връзка на петия рожден ден на платформата за видеосподеляне. Тогавашният филм реализира голям триумф и на фестивала Sundance, а към днешна дата има доста повече от 16 милиона гледания в YouTube.

За новия план Макдоналд разяснява: „ Създаването на първия Life in a Day беше едно от най-радостните и поучителни за мен прекарвания. Доброволците се осмелиха да покажат благотворителност, споделяйки интимни моменти от живота си. Вълнувам се, че 10 години по-късно още веднъж вършим този план. Как ли сме се трансформирали за това време? Как ли са се трансформирали възгледите ни към това ние да бъдем сложени в фрагмента? И на какво бъдеще се надяваме в тази повратна историческа точка? “

Всеки искащ да се запише може да го направи от платформата за видеосподеляне. Какви ли фрагменти ще бъдат запечатани в България?

 
Разбрахте ли за новото видео на Исландия?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР