Йоркската Шоколадова котка е страхотна порода за семейния дом, благодарение

...
Йоркската Шоколадова котка е страхотна порода за семейния дом, благодарение
Коментари Харесай

Хранене на Йоркска шоколадова котка

Йоркската Шоколадова котка е страхотна порода за фамилния дом, с помощта на техният любящ, другарски надъхан и палав темперамент. Те са подобаващи за фамилна динамичност, където ще им бъде отделено доста внимание и време за игра.

История на Йоркска шоколадова котка

Йоркската шоколадова котка се е радвала на къс изблик на известност. Разработена през 1983 година от развъдчик на име Джанет Чифари, първата йоркска шоколадова котка идва от свърталище на черна дългокосместа котка. Майката е била черно-бяла котка, също с дълга четина. Поне една от тези котки е имала сиамски генезис, което е асъдействало за кафявото оцветяване на един член от котилото, женско коте, което са нарекли Брауни.

През март 1990 година Федерацията на феновете на котки в региона на Нова Англия дава на Йоркската Шоколадова котка пробен статут, който в последна сметка е бил уголемен до статут на първенец през 1992 година Няколко други клубове за породи и дребни регистри също са приели котки от тази порода, само че няма данни за регистрирани.

Йоркската шоколадова котка се схваща с хора от всички възрасти и също по този начин се схваща с котки, кучета и други животни. Те обичат да поддържат връзка с всички членове на фамилията и обичат интерактивното време за игра, която е подобаваща за поддържането на мозъка и тялото, и по-специално за интензивността и бдителността им.

Едно от привлекателните качества на тази порода е неговият другарски надъхан и разговорлив темперамент. Йоркската шоколадова котка ще се схваща с всички членове на фамилията. Тя харесва хора, други котки и кучета, макар че може да се опита да ловува всевъзможни по-малки животни в дома. Тази порода котки, може да бъде срамежлива с непознати, макар че някои котки от тази порода са доста другарски настроени с всички хора, без значение какъв брой добре ги познава.

Подгответе се за обстоятелството, че Йоркската шоколадова котка е сходна на куче. Тя евентуално ще ви следва из къщата, до момента в който се занимавате с работата си. Също по този начин, обича да прекарва време свита в скута и обича да се любува на дълга сънливост. Този тип котка обаче ще се възползва от съществуването на други котки и хора към къщата. Тя се нуждае от постоянен контакт и това значи, че може да не е подобаващата порода за вас, в случай че прекарвате доста време на работа денем.

Темперамент и просветеност на Шоколадовите йоркски котки

Йоркската шоколадова котка постоянно се разказва като с кучешки характер. Тези котки са склонни да следват хората си в близост, могат да бъдат много вокални и ще се радват да играят интензивно игри със своите човешки притежатели. Обичат интерактивни играчки и се чака от вас да имате подготвеност да прекарвате известно време в игра с вашия домакински любим.

Йоркската Шоколадова котка има дълга четина, която може да стане сплъстена, в случай че не се грижите за нея. Козината й би трябвало да се разресва 2-3 пъти седмично, тъй като това ще помогне за унищожаване на възлите и сплъстяването. Разресването ще отстрани мъртвите косми и също по този начин, може да попречи на козината на вашата котка да попадне върху мебелите и пода. Трябва също по този начин да се мият зъбите на котката и може да се наложи да поддържате ноктите им понижени, с цел да предотвратите дискомфорт и пострадване.

Хранене на Йоркската шоколадова котка

Видът и количеството храна, което давате на Йоркската шоколадова котка, ще зависи от размерa, възрастта и равнището на интензивност. Трябва да се внимава с какво количество храна се хранят (включително и лакомствата, които им се дават) защото са склонни към затлъстяване.

Хубавата вест е, че котките от породата Йоркски шоколад нямат специфични хранителни потребности. Те обаче се нуждаят от висококачествена диета. Йоркските шоколадови котки могат да ядат гранули и други типове висококачествени храни за котки. Тъй като всички котки са месоядни животни, значимо е да им се обезпечи доста скотски протеини, като месо и риба. Прясната храна би била идеална, само че в случай че не можете да я осигурите, тогава марка с добър протеин и лимитирани въглехидрати са добър вид за вашата котка.

 Хранене на Йоркска шоколадова котка

Основната съставна част на тази храна би трябвало да бъде месо или риба, същинският тип, а не заряд или заместители. Също по този начин постоянно е добра концепция да купувате храна, която е ориентирана към възрастовият диапазон на вашата котка, с цел да сте сигурни, че те получават всичко належащо, с цел да бъдат здрави. Трябва да съобразите размера на порцията с размера на вашата йоркска шоколадова котка и нейните енергийни равнища – това е по този начин, с цел да се избегне наднорменото тегло или пък недохранването.

Преди да предприемете стъпки към пазаруването на храна на котето си, би трябвало, първо, да си отговорите на няколко въпроса:

От какъв брой храна ще се нуждае вашата Йоркска шоколадова котка

Йоркската шоколадова котка - дали е домашна котка ли е или дворна котка или и двете? Тя била ли е стерилизирана или кастрирана? Отговорите на тези въпроси засягат диетичните условия на вашата йоркска шоколадова котка.

Най-добрите отговори може да получите от вашия ветеринарен доктор, който ще ви помогне да определите идеалното тегло и дневните условия за калории на вашата шоколадова котка. След като разберете от какъв брой храна се нуждае вашата йоркска шоколадова котка, придържайте се към проекта. Може да наподобява, че не е задоволително, само че ще поддържа идеалното тегло за котката.

За Йоркските шоколадови котки е мъчно да отслабнат, откакто доближат наднормено тегло. Следващата стъпка е да настроите храненето. Йоркските шоколадови котки обичат да се хранят на дребни порции денем, тъй че е хубаво да оставите купичките на открито, с цел да може да отива и да се храни, когато изпита апетит. Може също по този начин да разпределите половината за сутринта, а другата половина за вечерта, като дребен надзор на порциите.

Сигурно обичате да давате лакомства на вашата шоколадова котка, само че се пробвайте да ги сведете до най-малко. Колкото повече лакомства ядат, толкоз по-малко място ще имат за главните си хранителни условия.

Много притежатели на котки хранят котките си със суха храна и консерви с в допълнение наличие на влага, което е значимо за котките. Може също да помислите за закупуване на котешки шадраван, с цел да увеличите приема на вода от вашата котка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР