Йорданският крал Абдула Втори одобри промени в кабинета на фона

...
Йорданският крал Абдула Втори одобри промени в кабинета на фона
Коментари Харесай

Промени в кабинета в Йордания на фона на засилващ се икономически натиск

Йорданският крал Абдула Втори утвърди промени в кабинета на фона на засилващ се стопански напън, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. Нови хора ще заемат основни министерства като вътрешните работи, труда и планирането, предава Българска телеграфна агенция.

Премиерът Омар Разаз разгласи назначението на осем нови министри. Според държавни медии измененията в кабинета, третите за по-малко от година, имат за цел справяне с икономическите проблеми, засилили се в резултат на гражданската война в Сирия, както и да приготвят страната за мирния проект за Близкия изток, който администрацията на американския президент Доналд Тръмп е дала обещание да оповести идните месеци.

Честите промени в държавното управление се считат за метод за отклонение на недоволството на обществото в страна, която от дълго време се сблъсква с неприятно икономическо ръководство и намаление на виталния стандарт, отбелязва АП.

Безработицата в Йордания доближава 18,5 на 100, а държавният дълг възлиза на над 90 на 100 от Брутният вътрешен продукт. Приемането на над 1,3 милиона бежанци от прилежаща Сирия също утежнява финансовата обстановка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР