Йордан Цонев: Председателят на парламента падна жертва на министър-председателяСпоред депутата

...
Йордан Цонев: Председателят на парламента падна жертва на министър-председателяСпоред депутата
Коментари Харесай

ДПС няма да подкрепи друг кабинет в този парламент

Йордан Цонев: Председателят на Народното събрание падна жертва на министър-председателя

Според депутата от ДПСЙордан Цонев ръководителят на Народното събрание е паднал жертва на министър-председателя и по-точно на опита му да заобикаля българските институции по проблема с Македония.

„ Вчера ръководителят на Народното събрание опита да скрие министър-председателя с едни процедури, при които ние трябваше да изслушаме външната министърка, която в изявлението си реферираше към документи с гриф „ Строго секретно “, сподели Цонев пред.

По думите му това, което съдържат документите с гриф „ Строго секретно “ те са го чували от демократичните си сътрудници в Европа.

„ Казват – вашият министър председател поема такива задължения да смъкна ветото. Вчера споделих от трибуната, че ще го оглася, тъй като хората би трябвало да го знаят “, изясни Йордан Цонев.

„ Трябва да пресечем изрично упованията на македонското държавно управление, че България ще си промени позицията под външнополитически напън, а не те да създадат някакви стъпки. Те получават като информация, че министър-председателят се среща с европейските водачи и споделя няма проблем, ще оправя нещата “, съобщи още Йордан Цонев.

По отношение на бюджета, той сподели, че ще има обновен бюджет и ще разширят ограниченията в бюджета. Според Йордан Цонев в границите на този парламент различен кабинет няма късмет и отиваме на избори.

„ Ако стояхме зад Има Такъв Народ, предходната година нямаше да бавят топката, с цел да има време да се промотира новата коалиция на двамата служебни министри. Щяхме да ги накараме още тогава да сформират кабинет, нямаше да отидем на третите избори. Пагубното беше, че отидохме на третите избори. Тази теза е извънредно несъстоятелна. А Има Такъв Народ обслужиха новия политически план, наименуван „ Продължаваме промяната “ и в този момент берат плодовете на своите политически неточности от предходната година. Берем ги всички, тъй като тогава не ни послушаха “, означи Йордан Цонев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР