Йордан Кръстанов от СДС ще замести в парламента Вежди Рашидов.

...
Йордан Кръстанов от СДС ще замести в парламента Вежди Рашидов.
Коментари Харесай

Кадър на СДС заема мястото на Вежди Рашидов в парламента

Йордан Кръстанов от Съюз на демократичните сили ще замести в Народното събрание Вежди Рашидов. Такова решение утвърди Централната изборна комисия през днешния ден.

Бившият ръководител на Народното събрание и някогашен министър на културата в кабинета " Борисов 3 " подаде оставка като депутат, като по едно и също време с това напусна и политиката. Причината бяха груби думи, които Рашидов произнесе в пленарната зала по време на дебата по Закона за отбрана от домашното принуждение.

Кръстанов беше трети в листата на обединението ГЕРБ-СДС за Пловдив-област на последните парламентарни избори през април т.г. Тогава ГЕРБ-СДС завоюва две места от региона, които бяха заети от Рашидов и от съпартиеца му от ГЕРБ Иван Червенков. Сега, когато някогашният министър освободи депутатското си място, Кръстанов получи опцията да го заеме.

Новият народен представител е оранжериен производител и ръководител на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция.

В Народното събрание следва да бъде определен и наследникът на Рашидов в парламентарната комисия по просвета и медии, която той оглавяваше. От ГЕРБ-СДС оферират това да бъде депутатът им Тома Биков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР