Йордан Исаев, обвинен за хвърлената бомбичка, която рани полицаи на

...
Йордан Исаев, обвинен за хвърлената бомбичка, която рани полицаи на
Коментари Харесай

4 години затвор за бамбаджията ранил полицаи

Йордан Исаев, упрекнат за хвърлената бомбичка, която рани служители на реда на футболен мач в София, получи присъда 6 години отнемане от независимост. Обвиняемият бе приет за отговорен за нанасяне на тежка телесна щета по хулигански подбуди, само че присъдата му бе смекчена с 1/3, поради съдействието на Исаев и действително ще лежи 4 години.
Състав на Софийски градски съд постанови 6 години отнемане от независимост за Йордан Исаев, упрекнат за хвърлената бомбичка, която рани служител на реда на футболен мач в София. Обвиняемият е приет за отговорен за нанасяне на тежка телесна щета по хулигански подбуди, само че присъдата му бе смекчена с 1/3, поради съдействието на Исаев и действително ще лежи 4 години. Съдебният състав почете гражданските искове на потърпевшите служители на реда.

По искане на отбраната на Йордан Исаев делото се гледаше при закрити порти. В зала той призна виновността си и изрази страдание за стореното. Мъжът ще изтърпи наказването си при в началото общ режим в затворническо общежитие от открит вид.

Инцидентът с бомбичката стана по време на мач сред Левски и ЦСКА през април предходната година. Пострадаха двама униформени - мъж и жена, която едвам не загуби зрението си. Гергана Зашева предяви иск за 100 000 лв., а сътрудника й - за 5000.

Съдът счете, че младежът е показал жестоко неуважение на публичните правила, предизвикал е тежка телесна щета на полицайката, която към този момент вижда единствено силуети с едното си око. Тя получи обезщетение в размер на 60 хиляди лв..

Решението на съда предстои на обжалване в 15-дневен период пред Апелативния съд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР