Йоханесбург. Бустерна доза от ваксината на Johnson & Johnson осигурява

...
Йоханесбург. Бустерна доза от ваксината на Johnson & Johnson осигурява
Коментари Харесай

The Times: Бустерна доза на Johnson & Johnson дава 85% гаранция срещу хоспитализация заради „Омикрон“

Йоханесбург. Бустерна доза от имунизацията на Johnson & Johnson обезпечава до 85 % отбрана против хоспитализация с разновидността „ Омикрон “, откри изследване от Република Южна Африка, написа английският вестник The Times .

Ваксината, известна още като имунизацията J&J или Janssen, доставя цялостната първична доза с една инжекция, а не с две. След това може да се приложи бустер посредством втора имунизация.

Препаратът на J&J беше утвърден за приложимост във Англия през май и Англия обезпечи 20 милиона дози, само че всички те бяха дарени на разрастващите се страни.

Възможността за осъществяване на имунизация с една доза и по-малко строгите условия за предпазване при ниски температури вършат J&J изключително подобаваща за стратегии за имунизация в разрастващите се страни.

Екип от Южноафриканския съвет за медицински проучвания (SAMRC) прегледа резултатите от 69 000 здравни служащи, които са получили тази ваксина през интервала, в който „ Омикрон “ е преобладаващ.

„ Когато се ползва бустерна доза шест до девет месеца след първична единична доза, успеваемостта на имунизацията се усилва с течение на времето от 63 % на 0-13 дни, до 84 % на 14-27 дни и 85 % на 1-2 месеца след укрепване “, се споделя в изказване на Johnson & Johnson.

Моделирането от Imperial College London предвижда, че бустерна доза на Pfizer ще обезпечи сред 80,1 и 85,9 % понижаване на риска от хоспитализация от „ Омикрон “ в границите на два месеца след удара. Отделно изследване в Южна Африка откри, че две дози Pfizer водят до 70 % понижаване на риска от хоспитализация, само че не преглежда нарасналата отбрана, обезпечена от трета или бустерна доза.

Новото изследване, което към момента не е рецензирано от сътрудници, откри, че потреблението на имунизацията J&J като бустерна за хора, които са имали две дози Pfizer като съществена имунизация, води до 41-кратно нарастване на обезвреждащите антитела и петкратно нарастване в Т-клетките убийци на CD8, които унищожават инфектираните кафези.

Бустерът с имунизацията на Pfizer генерира 17-кратно нарастване на антителата и 1,4-кратно нарастване на CD8 Т клетките след четири седмици.

„ Тези данни са значими и са обнадеждаващи “, сподели пред CNN Дан Баруш от медицинския център Beth Israel Deaconess в Бостън. „ Те демонстрират, че всички ваксини против Covid-19 могат да предпазят хората от тежки болести и гибел, даже от разновидността „ Омикрон “ с всичките му разновидности. Това има доста световно значение, което надвишава J&J и надвишава Южна Африка.

Линда Гейл-Бекер, заместник-директор на центъра за ХИВ „ Дезмънд Туту “, която управлява изследването, сподели пред Financial Times: „ Това е огромна работа. Бяхме доста разтревожени, че подобен мутирал вид като „ Омикрон “ ще направи сегашните ни ваксини неефективни. Това са ранни данни, само че въпреки всичко са доста успокояващи, че нашите ваксини устоят задачата, за която са основани - за отбрана против тежки болести и гибел. "

Гленда Грей, президент на SAMRC, сподели: „ Дори преди да вземем поради нарасналата заразност на „ Омикрон “, би трябвало да помним, че здравните служащи на първа линия са изложени на доста нараснал риск да бъдат наранени от Covid-19 преди всичко.

„ Затова сме удовлетворени да забележим, че подсилването с имунизацията на Johnson & Johnson обезпечава мощна отбрана в предизвикателна среда в действителния свят, където има нараснал риск от излагане – освен на Covid-19, само че и на мощно излъчвания вид „ Омикрон “. ”

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР