Йоанис Александров е първия български бейзболист, подписал с клуб от

...
Йоанис Александров е първия български бейзболист, подписал с клуб от
Коментари Харесай

Български бейзболист подписа с Чикаго Къбс

Йоанис Александров е първия български бейзболист, подписал с клуб от Висшата лига на Съединени американски щати и Канада. 17-годишният кетчер и аутфилдер на първенеца София Блус получи 6-годишен контракт от Чикаго Къбс, откакто в наддаването за правата му през последните месеци се включиха редица от топотборите в Мейджър лийг, измежду които Чикаго Уайт Сокс, Бостън Ред Сокс и Вашингтон Нешънълс.

Родният суперталант прикова вниманието на скаути от цяла Америка още по време на двудневен подготвителен лагер в Маями при започване на ноември. В продължение на четири месеца от този момент той живее и тренира във Флорида в академията на Карлос Кастийо - някогашен питчер от МЛБ, носил униформите на Уайт Сокс и Ред Сокс в края на 90-те години и началото на новия век.

Със съдействието на промоутърската компания " Пърфект Гейм ", провела трайаута предходната есен и дала опция на българския бейзболист да продължи да развива гения си на място в Съединени американски щати, Йоанис има и персонален управител в лицето на Майкъл Молини - един от най-реномираните бейзболни сътрудници в Северна Америка. С негова помощ Александров избра най-хубавата оферта, която му дава късмет за исторически пробив в най-елитното равнище на професионалния бейзбол в международен мащаб.



Днес младежът от София отпътува от Маями за Меса, Аризона, където ще премине последни функционални проучвания и ще завърши договорката с Къбс. След това българинът ще се включи в пролетните тренировки на " мечетата ", които се готвят за откриването на новия сезон в МЛБ на 7 април. В края на предсезонната подготовка треньорският екип ще реши в кое поделение на клуба в Майнър лийг да изпрати българина, с цел да стартира да натрупа опит против най-хубавите бейзболисти на планетата и да си пробива път към Висшата лига.

Чикаго Къбс е един от най-старите бейзболни тимове в Съединени американски щати и един от най-популярните по света. Основан през 1876 година, именитият клуб от северната част на Ветровития град е троент първенец на МЛБ (1907, 1908, 2016) и още осем пъти участник в Световните серии (1906, 1910, 1918, 1929, 1932, 1935, 1938, 1945).

Системата на " мечетата " в Младежката лига включва общо седем филиала: по един отбор в най-горните две дивизии - ААА (Айова Къбс) и АА (Тенеси Смоукис), два в дивизия А (Саут Бенд Къбс и Мъртъл Бийч Пеликанс) и три в новобранската лига (Аризона Къбс, Доминикана Къбс Блу и Доминикана Къбс Ред). Очаква се Йоанис да стартира в новобранския тим от Аризона, основан в Меса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР