ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Най-големият политически съперник на израелския премиер Бенямин

...
ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Най-големият политически съперник на израелския премиер Бенямин
Коментари Харесай

Нетаняху се облегна на главния си съперник, за да помогне за обединяването на Израел. Сега Бени Ганц е по-популярен

ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Най-големият политически противник на израелския министър председател Бенямин Нетаняху се среща с водачи на Съединени американски щати във Вашингтон тази седмица, с цел да обсъдят войната в Газа. Бени Ганц е основен член на военния кабинет на Израел, чиято известност нараства – и който има основна роля за бъдещето на страната.

64-годишният Ганц е центристки политик, който се причисли към ултранационалистите на Нетаняху и религиозно държавно управление скоро след нападението на Хамас против Израел на 7 октомври. Целта беше да се внесе възприятие за национално единение в страната, до момента в който тя води война против Хамас в Газа.

Бившият шеф на военния щаб видя публичната си поддръжка скок. Проучванията демонстрират, че той би спечелил задоволително поддръжка, с цел да стане министър-председател, в случай че изборите бяха през днешния ден.

За разлика от това, поддръжката на Нетаняху се срина. Много израелци упрекват премиера, че не съумя да предотврати нападението на Хамас, което умъртви 1200 израелци, множеството от които цивилни.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР