ЙЕРУСАЛИМ (АП) — 12-годишно момче в Източен Йерусалим запалва фитила

...
ЙЕРУСАЛИМ (АП) — 12-годишно момче в Източен Йерусалим запалва фитила
Коментари Харесай

Запалена е фойерверк, простреляно е момче. Използването на смъртоносна сила от Израел срещу палестинците се разглежда под лупа

ЙЕРУСАЛИМ (АП) — 12-годишно момче в Източен Йерусалим възпламенява фитила на дълъг фойерверк и го подвига във въздуха. Тогава, тъкмо преди да избухне и да освети нощното небе с изблик на алено, той е прострелян в гърдите от израелската полиция и пада на земята.

Клип от последните моменти на Рами Халхули предходната седмица се популяризира в обществените медии от дни. Правозащитници споделят, че това хвърля светлина върху вълната от палестинци – в това число десетки деца – които са били убити без опрощение от израелските сили от 7 октомври насам.

Семейството на Халули споделя, че момчето е било ударено от патрон изстрелян от посоката на наблюдателна кула на израелската полиция, гледаща към бежанския лагер Шуафат. Халхули, неговият брат и четирима другари, съгласно фамилията, палели фойерверки, с цел да отпразнуват края на още един ден от Рамадан, свещеният за мюсюлманите месец, белязан от пост от зори до здрач.

Израелската полиция споделя, че служителят на реда, който е стрелял, е работил...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР