Йемен, който от понеделник е подложен на блокада от Саудитска

...
Йемен, който от понеделник е подложен на блокада от Саудитска
Коментари Харесай

Йемен е изправен пред най-тежкия глад от десетилетия, предупреди ООН

Йемен, който от понеделник е подложен на обсада от Саудитска Арабия, е изправен пред най-тежкия апетит за последните десетилетия, който може да вземе милиони жертви, предизвести заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации за филантропичните въпроси Марк Лоукок, представен от Франс прес.

След изявление на съвещание при закрити врата на Съвета за сигурност Лоукок съобщи пред публицисти, че е изискал незабавното обновяване на филантропичната помощ за популацията на Йемен, която е прекратена от началото на седмицата.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации изиска от ръководената от Саудитска Арабия арабска коалиция в Йемен да остави отворени пристанищата и летищата на Йемен, с цел да може да се доставя филантропична помощ.

На свикано от Швеция съвещание на Съвета за сигурност 15-те му членки показаха безпокойството си от " пагубното филантропично състояние в Йемен ", съобщи ротационният ръководител на Съвета – непрекъснатият представител на Италия в Организация на обединените нации Себастиано Карди.

Водената от Саудитска Арабия арабска коалиция съобщи в понеделник, че ще затвори всички достъпи по суша, вода и въздух към Йемен, с цел да спре доставките на оръжие за бунтовниците хуси, напомня Ройтерс. В отговор Организация на обединените нации уточни, че филантропичните организации не са били авансово известени за тази обсада на Йемен, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР