Язовир Рогозен 1 вече е безопасен, обявиха от министерството на

...
Язовир Рогозен 1 вече е безопасен, обявиха от министерството на
Коментари Харесай

Нанков и Московски след проверка: Язовир Рогозен 1 вече е безопасен

Язовир " Рогозен 1 " към този момент е безвреден , оповестиха от министерството на районното развиване. Транспортният министър Ивайло Московски и районният му сътрудник Николай Нанков бяха на взаимна инспекция за положението на язовира.

 Продължава изпомпването на
Продължава изпомпването на " Рогозен 1 ", частичното бедствено състояние остава

До два дни ще инсталират сифони...

Сега язовирът е цялостен на 64%, само че се изпомпва , с цел да стартира ремонт на оборудването. Преливникът също ще се укрепи, като концепцията е на да се построи и бетонно легло.

Дигата към язовирната стена е обезопасена и към този момент се работи по преливника, съобщи министърът на районното развиване Николай Нанков. Това ще обезпечи естествената проводимост на водните количества.
" Убеден съм, че с язовир " Рогозен 1 " всички проблеми ще останат на назад във времето и ще стартира незабавна работа и по язовир " Бързина ", съобщи районният министър.

 Овладяха ситуацията към язовир
Овладяха ситуацията към язовир " Рогозен 1 "

Нивото му е спаднало в последните часове с 28 см

Положени са 1 500 стоманобетонни траверси и огромен размер скална маса за укрепването на водоема, регистрира министър Ивайло Московски. Положената основа е устояла на изобилните превалявания през миналата седмица .

" Благодаря на експертите от Директива за птиците " Транспортно строителство и възобновяване " за професионално изпълнената работа. Имам гаранция, че ще си изпълнят поетия ангажимент в избрания период от 90 дни ", добави транспортният министър.

Припомняме, при започване на март язовир " Рогозен 1 " в община Хайредин преля и имаше заплаха да залее селищата в региона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР