Яйцата са един от най-често ползваните продукти при готвене и

...
Яйцата са един от най-често ползваните продукти при готвене и
Коментари Харесай

Ето защо никога не трябва да изхвърляш черупките от яйца

Яйцата са един от най-често употребените артикули при готвене и евентуално се срещат в хладилника ви непрестанно. Освен това доста дами ги прибавят при приготвянето на домашни маски за лице и коса. Полезни и вкусни, тяхното прилагане се свежда от белтъка и жълтъка, а черупката отива на боклука. И тук идва изненадата – може да употребявате черупката на яйцето за разнообразни неща, за които евентуално не сте предполагали. Ето няколко аргументи да не изхвърляте черупките, а да ги оползотворите в:
Подхранване на цветята – без значение дали имате красива градина или куп цветя в саксии вкъщи, яйчените черупки са превъзходен метод да ги подхраните и то натурално. Запазете няколко черупки, натрошете ги на ситно и просто ги прибавете към употребяваната тор за растенията. Ще повлияят позитивно на всяко цвете.
 Как да обелим яйце, чесън и картоф за секунди (ВИДЕО) Как да обелим яйце, чесън и картоф за секунди (ВИДЕО)
Беленето е може би най-досадната част за кулинарите! Яйцата са едни от неприятните за белене артикули. Черупките им от време на време са просто...
Разсади – в случай че градинарството ви е в кръвта и обичате да засаждане растенията, идващия път употребявате яйчени черупки. Сложете ги на дъното на саксия, в която ще садите семена или ново растение, несъмнено натрошени авансово. Те ще създадат почвата доста по-богата на потребни субстанции и минерали.
Домашни процедури за лице – не щеш ли освен вътрешната част на яйцата може да ползвате за маска, черупките също ще оказват помощ! Вземете една купичка и сипете оцет в нея. Сложете черупка вътре и оставете да се накисне за 48 часа. След това, вземете памучно тампонче или памук, намокрете го със сместа и нанесете върху проблематична зона на лицето – зачервяване, пъпки или други. Благодарение на свойствата на черупката, оцетът се е трансформирал в лечителен и може да ви помогне да се сдобиете с по-красива кожа без недостатъци.
Подобряване усета на кафето – може би сте решили да пробвате нова марка кафе, само че сте блъснали на камък, тъй като то има прекомерно кисел усет, който по никакъв начин не ви подхожда. Оправете го незабавно благодарение на няколко яйчени черупки. Стрийте ги тънко, накиснете ги в оцет. После смесете кафето с тях. В черупките се съдържа калциев карбонат, който може да обезврежда киселинността и да усъвършенства усета на кафето.
Почистване на термос – и вие ли си носите термос, цялостен с кафе на работа или в колата? Ако да, евентуално към този момент забелязвате петната по него отвътре, които кафето е оставило след себе си. Те се почистват много мъчно. Следващия път, когато още веднъж опитате да ги премахнете, пробвайте по по-различен метод – с яйчени черупки. Сложете ги вътре, прибавете гореща вода, към 1/3, в термоса. Затворете компактно и разклатете като шейкър. Черупките ще отстранен петната благодарение на горещата вода, която просто ще ги разтвори. Изхвърлете сместа и измийте с препарат за съдове и вода.
 Нов необикновен трик при варенето на яйца Нов необикновен трик при варенето на яйца
Пoтрeбитeли в обществената мрeжa Фейсбук рaзкрихa любoпитeн " лaйф " хaк. Oкaзвa ce, чe мнoгo жeни вaрят яйцaтa c лимoн. Тoзи мeтoд нa при...

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР