Явор Якимов, член на Facebook групата Parkside инструменти България и

...
Явор Якимов, член на Facebook групата Parkside инструменти България и
Коментари Харесай

В домашната работилница на Явор Якимов от Свищов

Явор Якимов, член на Фейсбук групата " Parkside принадлежности България " и основател на YouTube канала , споделя своя скъп опит, употребявайки инструментите Parkside, които се оферират в 113 магазина на Lidl. Той дава скъпи препоръки на всички фенове, решили да основат своята домашна работилница. 

Как се става занимание занаятчия със лична работилница?

Първо би трябвало добре да помислим за дилемите, с които сме решили да се захванем. Тук в цялостна степен важи правилото, че инструментът е продължение на нашите ръце. Така, откакто сме получили вдъхновението да се превърнем в домакински занаятчия, ще са ни нужни и съответните машини и ръчни принадлежности, с които освен да стигнем до стремежи краен резултат, само че и да изпитаме задоволство и лекост от работата. Към домашния занаятчия бих отправил съвет - дано на първо време да си показа какво тъкмо желае да свърши на драго сърце и откакто си показа с какви принадлежности ще стори това, да подреди първото си куфарче или домашния работен ъгъл с нещата, които ще са му в действителност нужни.

Личното ми мнение е, че инструментите Parkside са съвършен избор за новак фен на " направи си самичък " плановете. Това е по този начин, тъй като съотношението качество-цена е в действителност чудесно. Всеобщото мнение в действителност е такова. Когато приказваме за новак домакински занаятчия, то и закупуването на принадлежности от премиум марки не е целесъобразно, тъй като в един миг може да се озовем в обстановката, в която сме отделили огромен бюджет за машини, които използваме едвам няколко пъти в годината. Тук е мястото на по-бюджетните принадлежности, които се оферират от познатата марка в Lidl, само че правят чудеса. Така можем да свършим работата с рационален и добре премислен бюджет.

Кои са трите обичани принадлежности от марката Parkside в твоята домашна работилница и за какво?

Акумулаторен пробивен винтоверт PBSA 12. Компактен, лек и изненадващо мощен за размерите си. Конструиран е с падащ патронник с бързо стягане без нужда от спомагателен инструмент. С едно придвижване се трансформира от пробивна машина в типичен винтоверт, като главният му дизайн претърпя няколко усъвършенствания през годините. Изключително практична машина за мъчно налични места, като комплектът ѝ е в комфортно малко куфарче с всички нужни такъми.
 d
Малкият ъглошлайф PWSA 12. Отново един страховит инструмент с стилен размер и огромни благоприятни условия. Изключително потребен за дребни планове. Ниски равнища на звук, елементарно позициониращ се предпазител, без нужда от спомагателни принадлежности, оскъдни трептения. Ползвам го с 4А/ч батерия, която разрешава в действителност приемлива продуктивност. Компактният размер на куфарчето и тук е огромно преимущество.

Настолен циркуляр с евакуиране MPKZ 2000 A1 - мощна машина без аналог цена-качество. Също по този начин тя предлага условия за прецизна работа в разнообразни домашни планове, разполага с лесни и комфортни настройки и не на последно място - добре обезопасена е. Това е съвършеният инструмент с окомплектовка от вида " подготвен за работа ".

Само за информация, към този миг към този момент владея близо 30 разнообразни машини Parkside, които намират своето справедливо място в моята работилница, която се надявам и да уголемявам. 

А за какво акумулаторният винтоверт на Parkside е толкоз подобаващ за работа в домашни условия?
 d
Акумулаторният винтоверт е може би най-използваният от домашния занаятчия инструмент. През последните години винтовертите на Parkside набраха голяма известност, като това не е инцидентно. Lidl предлага няколко модела, които се харесват и употребяват, даже дръзвам да настоявам, и професионално. Харесва ми това, че имаме избор от лека и компактна машина, работеща с 12 волтови акумулатори, и мощна и производителна на 20 волта. Нека не забравяме, че преимуществото на Parkside е и в това, че акумулаторните акумулатори са взаимозаменяеми, което се трансформира в един доста комфортен стандарт за всички ползватели.

Кои са главните качества, които всеки един занаятчия вкъщи би трябвало да има?

Домашният занаятчия би трябвало да бъде толерантен и деликатен. Щом се захване с нещо дано да го направи по този начин, че по-късно крайният резултат в действителност да му достави наслаждение и да му хареса.

Какви три съвета би дал на всеки един новак занаятчия?

Всеки домакински занаятчия би трябвало да бъде ученолюбив, да гледа на света към себе си като отворена книга. Можем да научим по нещо от всеки и от всичко.

Щом се захванете с нещо у дома - направете го търпеливо, тъй като то е за вас и фамилията ви! Творете деликатно и пазете здравето си - то е най-важно!

Коледа идва. Сподели ни по какъв начин ти ще измайсториш красива дървена стойка за елха?

За измайсторяването на красива дървена стойка за елха ще употребявам прободния си трион Parkside, прочут още като зеге, както и акумулаторен винтоверт или бормашина. А, за финалното култивиране на дървото бих избрал ексцентършлайф.

Съпоставяйки ги с други принадлежности от този клас, за теб кои са преимуществата на Parkside?

Общоизвестно е, че главното преимущество на инструментите Parkside е съотношението качество-цена. Това е споменавано неведнъж и има за какво. Използвам тези машини от задоволително дълго време, с цел да го потвърдя. Гаранционните условия на Lidl са в действителност положителни. Всички знаем, че връщането, замяната и ремонтът на Parkside протичат без проблеми. За мен също е значимо, че тази бранд предлага и богат от към потребности подбор, като моделите биват подобрявани във времето. Това дава явен знак на последователите на марката, че Parkside се грижи да задоволи техните потребности. Това ми харесва и незабелязано станах буен обожател.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР