Явор Тотев, Кристиян Торлаков, Иван Иванов и Миро Цанов или

...
Явор Тотев, Кристиян Торлаков, Иван Иванов и Миро Цанов или
Коментари Харесай

Рок за душата с мощта на дизелов двигател и мекотата на KASHMIR



Явор Тотев, Кристиян Торлаков, Иван Иванов и Миро Цанов или   са истински скрити лимонки на родната сцена . Групата съществува от пет години и прави музика на британски и български , само че не търси комерсиален триумф , а свястно и споделено другарство с публиката.

Не ги познавате и не сте част от нея? със удовлетворение ще поправи тази неточност.




Всеки от момчетата има работа и не се устоя от бандата, само че дружно дефинират музиката като огромната си обща, споделена обич . Поне вокалистът Явор счита по този начин. „ Не, дамите ни са огромната ни обич, музиката е по-късно ”, поправя го китаристът Крис.

С първата си ария на български никак не се скатават, а ни споделят за какво да не бягаме, а да поспрем и да се огледаме – „ за в действителност значимите и стойностни за нас неща ” , прецизира Явор, който е създател на текстовете: „ Вярвам, че всеки един от нас пропуща доста скъпи мигове с обичани хора, до момента в който бяга към нещо , било то към работа или към следващия всекидневен ангажимент. Смятам, че би трябвало да се замисляме повече за тези неща и да ги оценяваме, до момента в който са с нас. ”

С текстовете – и на британски, и на български, Явор съумява да каже това, което в живота не съумява. Определя се като интровертен и се оставя да поддържа връзка най-пълноценно с песните. Просто опитва. Прави го с лекост. Повечето от момчетата обаче имат вяра, че на български усещат музиката по-добре и по-добре я показват на слушателите си.



KASHMIR – – се въодушевяват от старите рок динозаври, само че и от нови музиканти. Носят духа на бунтарите от едно време и въпреки всичко търсят чувството на всяко парче най-много вътре в себе си.

„ Черпим ентусиазъм даже от звука на остарелия мотор на рейса от градския превоз ” , майтапят се от групата, само че са и напълно съществени, тъй като последната им ария „ Грешни завои ” , която прозвуча предпремиерно в „ Изотопия ” , е въодушевена тъкмо от това.

Старият дизелов мотор е на варненския №41 , където основна е атмосферата . „ Твърде безусловно задушевна ” , признава през смях Крис. Новата обичана ария на пасажерите в №41, прибавя басистът Иван. А в този момент съществено:

„ Пътят носи тайните свои,

раните нови от неверни завои.

Всеки води към твоите граници ”

Но кашмирци събират границите, а не ги чертаят. И търсят. Най-много музика. Явор е най-младият член на бандата , само че пък е фронтмен, останалите (се) търсят и в други групи.

От младеж Крис е въодушевен да слуша деветесетарски гръндж и да свири на остарялата акустична китара на татко си. До през днешния ден това звучене подхожда на всички в групата.

Най-новият член е Иван. Когато се причислява, е в интервал с куп задания на главата. Но някогашната му другарка споделила: „ Спри да отказваш на хората да свириш с тях. Отивай, свири и пробвай да видиш какво ще стане ”.




Благодарности на някогашните, актуалните, че и на бъдещите дами в живота на кашмирци! „ Вкъщи всички ни търпят с нашите пристрастености и други любови ”, споделя Крис. Не усещат, че са жертвали прекалено много за музиката. Но пък в случай че не си жертвал нещо в живота, не си го живял пълноценно, разсъждава барабанистът Миро и прибавя: „ Когато тръгнеш да правиш нещо, би трябвало да го правиш с цялото си сърце. ”

А неговото е като музикален харем що се отнася до бандите в североизточна България. Ако не вярвате, ето дребна подсказка от .

„ Винаги съм считал, че би трябвало да се свири в колкото се може повече банди, в случай че имаш какво да кажеш. Трябва да има музика , тя би трябвало да е непрекъсната ”, споделя Миро.

Твърди, че в никакъв случай не е отказвал да свири, когато го поканят, в случай че това е изцяло невероятно физически и механически.

„ Можем да загубим през днешния ден единствено нулевия си напредък ” , пеят още момчетата. Но напредъкът за тях е музиката , която им харесва. Прогрес е и да се харесва на хората. Хич не е неприятно да се харесва и на съседите, които тормозят с вдъхновението си – кой заран, кой измежду нощ. Явор има повече хрумвания през деня, Иван изпада в креативно положение и улавя „ а-ха момента ” към 02.00 ч., преди да си легне.

„ Щом душите ни заспят, разсънва се светът... ” , чуваме в песента . Явно има за какво.

Влезте в света на като изслушате цялото им присъединяване онлайн с осъществявания пред защита аудитория в изнесеното студио на „ Изотопия ” край Крапец .

Снимки: Иван Нотев, KASHMIR

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР