Явно е, че сегашното управление и тази част от обществото,

...
Явно е, че сегашното управление и тази част от обществото,
Коментари Харесай

Прав е Борисов - накрая всичко опира до парите

Явно е, че настоящето ръководство и тази част от обществото, която основава, гради и е най-важна за приходите в хазната, въобще не приказват един език. А каква е главната причина - съгласно хората на улицата тя е, че властта не желае да пуска кокала.
Вчера, 27 юли, министър председателят Бойко Борисов разгласи пакет с стопански ограничения и в него се появиха към този момент безплатни помощи. Но те още веднъж не са за тези, които основават, а за тези, които употребяват. И това е главното популистко начало - повече пари за пенсионерите, тъй като и те са повече на брой! Поне по този начин го виждам аз.
При представянето на ограниченията, Борисов още веднъж взе да изяснява каква страшна рецесия идва, по какъв начин той и ръководството му са виновни и по тази причина седят, по какъв начин на митингите говорели имагинерно. Нищо имагинерно няма, господин Борисов. Хората на улицата не ви имат вяра! Не ви имат вяра, че ще можете да се справите с която и да е рецесия, тъй като дадохте задоволително доказателства по какъв начин под напън отстъпвате в интерес на един или различен интерес. Например - забраняваме нощни заведения, те се размрънкват, отваряме ги на другия ден! Най-пресните образци са от ръководството с коронакризата - в този момент, когато в действителност има потребност от доверие във властта, с цел да може тя да постанова непопулярни ограничения, такова няма! Няма, тъй като два месеца беше непрекъснат душевен тормоз на брифинг след брифинг, вместо действителна работа. Колко пъти Кирил Ананиев си сменяше заповедите след ден-два? Така ли се ръководи, това ли е стратегическо обмисляне?
А в този момент какво - дадохме пари на най-голямата част от електората, обаче нещо за проект за икономическо възобновяване чува ли се? А той е значим, с цел да можем да вземем 7,7 милиарда евро от безвъзмездните европари за коронакризата. Без утвърден от Европейска комисия проект няма пари. В Испания, незабавно след сделката на Европейския съвет за парите, Народното събрание излъчи комисия да работи по подобен проект. У нас... е ясно какво!
И това е единствено стопанската система - а правосъдната система е даже по-важна! Защото в случай че беше самостоятелна, щеше и нелепостите на едно или друго ръководство да може да се поправят там, пред обективен съдия. Обаче не е - всеки с малко допир с действителността го знае. Така че вярно, господин Борисов, най-важно е къде отиват парите! В България къде отиват, та все няма за това и това, само че има за тези и тези?! Презентацията на Христо Иванов и Иво Мирчев почти когато и Вие говорехте добре демонстрира!

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР