Ястията от картофено пюре вероятно са били измислени от домакини,

...
Ястията от картофено пюре вероятно са били измислени от домакини,
Коментари Харесай

Истинска наслада: Апетитни картофени гнезда от пюре

Ястията от картофено пюре евентуално са били измислени от домакини, които могат да възнамеряват менюто 2-3 дни напред. Да вземем да вземем за пример автентично хранене (ако желаете, вечеря или закуска) с яйце, бекон и зеле с варени картофи.

Приготвянето на такива гнезда е същинско наслаждение: просто прибавете съставките, както е показано във видеоклипа, и ги сложете да се запекат. По предпочитание прибавете към картофеното пюре подправки или куркума за по-наситен цвят.

Необходими съставки:
картофи – 500 гр.
магданоз – 1връзка
яйца – 5 бр.
бяло зеле – 200 гр.
моцарела – 50 гр.
чедър – 50 гр.
бекон – 100 гр.

Приготвяне:
Почистете картофите, сварете ги в осолена вода и пюрирайте. Нарежете зелето на ситно и леко го задушете в тиган, намазан с растително масло. Добавете ситно нарязан магданоз, сол, черен пипер и 1 яйце към пюрето, разбъркайте добре. Покрийте с хартия за печене тавата. Оформете картофени пръстени благодарение на пулверизатор или плик с изрязан ъгъл, както е показано във видеото. Поставете бекон, зеле и сурово яйце в средата на всеки пръстен, поръсете с настъргана моцарела и чедър. Печете във фурна, загрята на 180 градуса за 15-20 минути.

Вижте по какъв начин тъкмо става във видеото:

Апетитните гнезда не са единственото ядене, което може да бъде приготвено от картофено пюре. Пригответе вкусна запеканка от картофено пюре и кайма. Семейството ви сигурно ще желае да приготвяте още веднъж и още веднъж тези ястия.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР