Ястие, което всеки би хапнал с наслада - телешки джолан

...
Ястие, което всеки би хапнал с наслада - телешки джолан
Коментари Харесай

Печен телешки джолан с картофи и броколи

Ястие, което всеки би хапнал с приятност - телешки джолан с вкусна гарнитура

Необходими Продукти

● телешки джолан - 400 г
● картофи - 2 по - едри
● броколи - 450 г
● кашкавал - 100 г
● масло - 80 г
● копър - 1 - 2 стръкчета
● чесън - 1 - 2 стръкчета, свеж
● чесън - 7 - 8 скилидки
● соев сос - 100 г
● кока кола - 400 мл
● сол - 2 чаени лъжички
● пипер - 2 чаени лъжички (бял, червен и черен)
● джинджифил - 1 приблизително огромно коренче
● зехтин - 200 мл

Начин на подготвяне

За марината на телешко употребявам черен, червен и бял пипер. В случая съм мариновал телешкото и съм го прибрал в буркан, залято със зехтин, до момента в който покрие месото, и съм го оставил в ледник да зрее две седмици.

Измивам два картофа, пробивам ги леко с вилица и ги пека във фолио на фурна (180°C) до цялостно омекване.

За топинга затоплям дребна тенджерка. Сипвам колата и соевия сос. Добавям сплескан чесън и джинджифил, сол и черен пипер. Разбърквам и го оставям да ври, до момента в който се редуцира задоволително.

Запечатвам телешкото на тиган за малко и го загъвам във фолио с малко масло. Пека на 180°C за един час. След това махам фолиото и пека 10-15 минути на 200°C.

Изпечените картофи нарязвам на две, до момента в който са още горещи, и дълбая вътрешността, само че оставям дребни стенички, тъй че да наподобяват като картофени кошнички. Вътрешността сплесквам, прибавям кашкавала и маслото, сол, пресният чесън и копъра нарязани на ситно и разбърниквам хубаво до момента в който кашкавала се разтопи.

Предварително съм извадил кашкавала и маслото от хладилника с цел да може по-лесно да се разтопят. През пулверизатор пълня картофените кошнички и ги връщам назад във фурната на 180°C. до момента в който заловен златиста коричка.

Броколите овкусявам с малко зехтин, соев сос, сол и черен пипер, 3 скилидки чесън и малко джинджифил нарязани за ситно, и ги пека във фурна на 180°C напълно малко, до момента в който леко се карамелизират.

Постигнал съм мечтаната консистенция на топинга и го филтрирам през цедилка.

След като извадим вкусното телешко печено от фурната го оставяме да почине за 10 минути. Нарязваме на филийки и сервираме. Заливаме с топинга печения телешки джолан.

Бон апети с Печен телешки джолан с картофи и броколи!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР