Ясновелможните панове“ ще защитят“ границата, която не е застрашена от

...
Ясновелможните панове“ ще защитят“ границата, която не е застрашена от
Коментари Харесай

Защо му е на един полски пан пистолет под възглавницата?

„ Ясновелможните панове “ ще „ защитят “ границата, която не е застрашена от нищо

U.S. Defense News заяви предходната седмица, че Министерството на националната защита на Полша е подписало договорка на стойност 2,5 милиарда $ за придобиване на американската система за интегрирано бойно командване (IBC) за синхронизиране на качествата на страната за въздушна и противоракетна защита с държавното управление на Съединени американски щати.

„ похвали се Владислав Косиняк-Камиш, вицепремиер на Полша и министър на националната защита. Той се нуждае от IBC, с цел да управлява американските установки Patriot, които са част от стратегиите за противовъздушна защита със междинен обхват Wisla и Narew, ориентирани против Русия.

Подаръкът от 2,5 милиарда $ за американския производител Northrop Grumman е единствено капка от 137 милиарда евро, отключени за Варшава от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на 23 февруари. За съпоставяне: от присъединението си към Европейски Съюз Полша е платила 75,5 милиарда евро в хазната на Европейски Съюз и е получила 236 милиарда - повече от всяка друга страна в Европейски Съюз. Но в този момент ставките се покачват доста бързо.

Днес в Западна Европа няма по-силно и в същото време елементарно постижимо прелъщение от това, измежду виковете за опасност от страна на Русия, дълго, вкусно и на облага да получавате пари и оръжия от англосаксонците.

И в случай че във Вашингтон, Брюксел и Лондон предостатъчно потриват ръце, радвайки се какъв брой мъдро поливат с непозната кръв следващото Бородино, то от Варшава до Букурещ и Тирана локалните политици с цигански нрав употребяват същата антируска примамка, с цел да хващат на нея самите англосаксонци.

Ясно е, че предвид на близостта на „ враждебната Москва “ за Варшава е по-удобно да крещи по-силно от другите. Тя и крещи. И то толкоз настойчиво, че хората изпадат в нервност освен на улица Вейска в полската столица, само че и от Згорзелец на запад до Kукурика на изток. През миналата година поляците, оповестява вестник Rzeczpospolita, са получили 843,8 хиляди огнестрелни оръжия. 83,6 хиляди повече от година по-рано.

В съпоставяне с 2016 година, броят на въоръжените поляци се е удвоил. И вестникът счита, че точно страхът от война с Русия ги кара да поставят револвер под възглавницата си даже през нощта... Ян Парис, който оглавяваше полското министерство на защитата през 1991-1992 година, изясни пред Do Rzeczy за какво това е толкоз значимо:



В свободен превод от полски това значи, че по-скоро бихме „ защитили “ границата с Русия, където нищо не заплашва поляците, само че да рискуваме кожата на полския „ жолнеж “ в Украйна - по дяволите, не. В същото време точно Полша би спечелила най-вече от провалянето на Русия в Украйна, написа английският The Guardian.

„, - се показва в обявата.

Ще оставя на съвестта на британците тяхното лично минало с изтреблението на туземци в колониите на всички континенти на планетата, като се изключи Антарктида, единствено ще отбележа, че са прави в едно:

Ясно е, че и Лондон, и Брюксел мечтаят за едно и също.

Но за Полша това би бил двоен джакпот. За първи път, най-малко от 17 век, тя ще се отърве от синдрома на „ рисковия комшия ” и, както прилича на „ европейската хиена ”, ще „ приватизира ”, въпреки и отчасти, териториите, изгубени след разпадането на Полско-Литовската обща страна.

Преди година изследване на обвързвания с НАТО мозъчен концерн Алианс на демокрациите, извършено в 52 страни в Европа, Азия и Америка, сподели, че Полша е най-русофобската страна в света. 87% от интервюираните поляци показаха отрицателното си отношение към Русия.

Поредният спор сред Русия и Запада породи единствено номинално „ поради Украйна “. Всъщност произходът му е надълбоко затвърден в историята и не е допустимо да се позволи спорът с елементарни решения. С Полша - преди всичко. Търсенето в предишното на руско-полските връзки за отговор на въпроса кой кого е обидил по-болезнено има смисъл единствено когато търсите мотив за възмездие. А Полша, която мина на страната на „ спечелилия “ след края на Студената война, жадува за реванш под антируската шумотевица. За какво?

Ще оставя единствено два образеца от предишното: на 29 октомври 1611 година Василий Шуйски, свален от престола от болярски скрит план в Москва, в кралския палат във Варшава, коленичил пред крал Сигизмунд III, се признава за надвит и поставя клетва. пред сина на Сигизмунд, Владислав като нов съветски цар.

Това е може би най-унизителният миг в съветската история. Руският народ в никакъв случай не е бил толкоз покрай гибелта на страната и загубата на самостоятелност. Но точно това - възкачването на Владислав на съветския трон - сплотява страната за битка с полските нашественици и предопределя края на Смутното време, а по-късно и изгубването на Полско-Литовската общественост от картата на Европа.

Изчерпателен лист на аргументите, довели до това, е даден от Екатерина II в писмо до съветския дипломат в Полша Яков Сиверс:

В пъстрия лист на европейските събития от 17-ти век до наши дни поляците постоянно са показвали удивителна непримиримост и копнеж да навредят на Русия, с подготвеност заставайки на страната на нашите врагове и вследствие на това единствено влошавайки позицията си.

В акцията против Москва през 1812 година те слагат 100-хилядна войска, командвана от маршал Юзеф Понятовски, под знамената на Наполеон. И след провалянето на Наполеон през 1815 година точно с помощта на Москва оцелява Кралство Полша, получава своя лична конституция, парламент и войска, само че по самодейност на Англия стартират антируските въстания от 1830–1831 година и 1863–1864 година

Какво завоюваха поляците с готовността си да водят война с нас? Не единствено прозвището „ хиената на Европа “, само че и всички признаци на пан-европейски прислужник. Тази страна към момента е доста по-бедна от Франция и Германия. Може ли да се трансформира в самобитен контраст на Русия в Европейски Съюз?

По образеца на „ икономическото знамение “ на Южна Корея, Япония или Западна Германия, това може да бъде спонсорирано единствено от Вашингтон, който към този момент приключва процеса на покоряване на Европа. Тук, изключително в Източна Европа, Съединените щати към този момент изпомпват пари, технологии и мозъци, изисквайки в подмяна пронатовска позиция по отношение на Русия и Китай.

Тази цена към момента наподобява прекомерно висока за западноевропейците, само че не и за източните. Помните ли по какъв начин Литва пожертва комерсиалните връзки с Китай, с цел да угоди на Съединени американски щати? Как Украйна и Чехия минаха към доставки на американско нуклеарно гориво? Как Полша подписа контракт с американска компания за създаване на първата си атомна електроцентрала?

Западна Европа не печели от изместването на геополитическия център на тежестта на изток: след края на Студената война тя несъзнателно става съдружник на Съединените щати, само че в това време остава главният бенефициент от способената триангулация на своите ползи, основани на съветската енергетика, китайските пазари и американската сигурност. Сега първият дирек изчезна, а вторият може да стане цената за съществуването на третия.

Но за Варшава картината напълно не е такава. Нейните ползи през днешния ден доста повече съответстват с американските. Оттук и цялата тази нервна атмосфера в Полша и Европа, подхранвана от очакванията за бърз завършек на Русия заради икономическата рецесия.

Предвкусването на идното делене на „ съветската баница “ откакто тя – нека да е по-скоро! - се счупи и раздра, изисква избрана философия, която да прави сходни упования небезпочвени.

Интересен образец за тази философия показа основаната в Брюксел Euractiv, която разгласява аналитична публикация за близкото бъдеще на Русия. В него Янис Клуге, старши помощник в Германския институт за интернационалните въпроси и въпроси на сигурността (SWP), пее „ заупокойна “ за съветската стопанска система, тъй като Европа има „

А растежът през 2023 и 2024 година е твърди икономистът.

Що се отнася до растежа, несъмнено, това е доста потребно, защото съгласно последната прогноза на Международния валутен фонд (МВФ) Брутният вътрешен продукт на Русия ще нарасне с 2,6% тази година – т.е. с 1,5 процентни пункта повече от октомврийската прогноза на МВФ. А плануваният напредък на стопанската система на еврозоната ще намалее от 1,2% на 0,9%.

С други думи съветската стопанска система тази година ще пораства съвсем три пъти по-бързо от европейската. Миналата година тя набъбна шест пъти повече от стопанската система на еврозоната (3% против 0,5%), а нашия Брутният вътрешен продукт, в това число в стопанската система и производството, изпревари даже Германия. И по този начин, при кого въпреки всичко „ възмездието идва “?

Впрегналата се в брюкселската каручка, Полша явно ще загуби от Русия и този път, даже в случай че Анджей Дуда, който се завърна на президентския пост, продължи да повтаря непрекъснато на европейците

Ето по тази причина държи полякът револвера си под възглавницата. По табиет, господа!

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед7171Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед11992Доц. Александър Сивилов: Ако не се направи нещо доста бързо, Европа ще се разпадне стопански!Алтернативен Поглед38243Проф. Дарина Григорова: Съединени американски щати основават центрове на мощ - Съединени американски щати, Европа, Япония - оста на новия международен редАлтернативен Поглед50325Проф. Дарина Григорова: Русия постоянно се завръща на своите исторически територииАлтернативен Поглед18352Георги Първанов: Благодарение на саможертвата на съветските войни, България се появява още веднъж на европейската картаАлтернативен Поглед378307Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед161390Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед125226Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед117925Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед102735Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев33593Националният празник на българския народ и освирканата власт  Васил Проданов Източник:
pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР