„Ясно е, че по-ранните избори биха дали повече позитиви на

...
„Ясно е, че по-ранните избори биха дали повече позитиви на
Коментари Харесай

Доц. Александър Христов: Предстои свирепа предизборна кампания

„ Ясно е, че по-ранните избори биха дали повече позитиви на ГЕРБ. Една от аргументите е доста значима – всеки идващ ден с ограничавания, затваряния, растежи на заболели хвърля камъни в тяхната градина и понижава възможностите да реализират добър резултат. “ Това разяснява пред БНР доцент Александър Христов, учител на политическа връзка и изборни акции и пиар експерт от Българското сдружение за връзки с обществеността.

Насрочването на изборите за най-късната допустима дата през май може да провокира доста бурна реакция, то би било извънредно мъчно и би била нужна подобаваща връзка, счита Христов.

„ В момента всички политици са в обстановка, в която каквото и да създадат, някой ще е неудовлетворен. Ако дадат опция изборите да се проведат колкото е допустимо по-рано, ще получат обвинявания, че не се грижат за здравето на хората. Отлагането ще сложи под въпрос надали не че не се съблюдават демократичните полезности. “

Александър Христов е безапелационен, че следва „ свирепа акция “, а на политическото поле имаме обстановка „ всеки против всеки “.

Тези парламентарни избори ще минат под знака на коронакризата и в случай че има понижаване на изборната интензивност, то евентуално ще се дължи на опасенията на хората да гласоподават, означи той. Според Христов сходен отлив е неминуем, изключително за възрастни хора, за политически по-неактивни и за такива, които се тормозят за здравето си.

Смесват се политически и здравни съображения. Ако има растеж на заболелите, президентът и политиците ще бъдат упреквани, че вършат избори посред трети пик на пандемията, уточни преподавателят.

Евентуално решение за гласоподаване от разстояние би трябвало да бъде комуникирано вярно, с цел да са сигурни хората, че техният глас няма да се „ изгуби, корумпира, промени “, само че на процедура време за подобен вид организация на вота няма, предизвести Александър Христов.

Кампаниите доста от дълго време започнаха да се придвижват в обществените мрежи. Ако допреди 4-5 години говорехме, че политическите сили не виждат и не употребяват техния капацитет, в този момент те към този момент са готови, посочи Христов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР