Ясно е, че Европа е в условията на единен пазар

...
Ясно е, че Европа е в условията на единен пазар
Коментари Харесай

Българското председателство очаква исторически успех

Ясно е, че Европа е в изискванията на обединен пазар и то на фона на българското европредседателство.

Състоянието на единния пазар непрестанно се усъвършенства. И в случай че част от мечтаните промени се одобряват до края на юни месец тази година, то това би означавало, че страната ни ще се разпише с необикновен триумф в ролята си на хазаин на Европейски Съюз. Директивата за сигурност на информация в мрежите да вземем за пример е основен фактор що се отнася до киберпространството на всички места в Европа.

Очакват се полемики по общи правила за далекосъобщителните технологии. Интересен е въпросът за достъпа до широколентов интернет, който Европейската комисия се надява да бъде утвърден до края на юни. Сред очакванията се подрежда още Директива за аудиовизуални услуги, както и упоритостта всички да имат подобаващ достъп до интернет.

Очаква се още включването на редица разпореждания в правото, по които да се извърши всичко наложително и належащо.
Обект на разискване в Брюксел са и проблеми, свързани с достъпа до реклама, както и с речта на омразата. Предстои включването на правила, забраняващи на обществените мрежи да разгласяват видеа, които имат терористично наличие. А отбрана на малолетните лица в обществените мрежи е значителен детайл в измененията. Ако всичко това се случи до края на юни, то ще е историческо и доста значимо достижение за българското европредседателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР