Ясни са причината и отговорните за най-тежката железопътна катастрофа в

...
Ясни са причината и отговорните за най-тежката железопътна катастрофа в
Коментари Харесай

Железопътният министър на Индия: Открихме причината за най-тежката жп катастрофа

Ясни са повода и виновните за най-тежката железопътна злополука в страната от десетилетия, съобщи министърът на железопътния превоз на Индия, съобщи Франс прес. Той уточни за причина електронна система за сигнализиране.

Министърът на железопътния превоз на Индия Ашвини Ваишнав съобщи, че „ не е подходящо “ да оповестява спомагателни детайлности, преди окончателния отчет от следствието.

 

 Снимка: БГНЕС/EPA/PIYAL ADHIKARY

Най-малко 288 са починалите при конфликта сред три влака, станал в петък покрай Баласор, в щата Одиша, в източната част на страната. Това демонстрира предварителната оценка.

„ Основна причина за злополуката е пренасочването, настъпило по време на задействането на електронното блокиращо устройство, имайки поради комплициран набор от сигнали, ръководещи придвижването по релсите, с цел да се предотврати конфликт на влакове “, уточни Ваишнав.

Той добави, че от сътветното следствие ще се откри кой е Виновникът и методът, по който е станала злополуката.

Засега има комплициране по отношение на аргументите на злополуката.

„ Човешка неточност “ може да е повода за конфликта сред три влака, показва в. „ Таймс ъв Индия “, цитирайки предварителния отчет от следствието.

Експресният трен „ Коромандел “, пътуващ от Калкута за Мадрас, е получил в петък зелена светлина да се движи по основната линия, само че е бил пренасочен заради човешка неточност на коловоз, на който към този момент е бил спрял товарен трен, съгласно вестника.

 

 Снимка: БГНЕС/EPA/PIYAL ADHIKARY

Вследствие на това пътническия трен се е врязъл в тонварния ескорт със скорост към 130 км/ч. След като се сблъскват, трите вагони падат на прилежащия коловоз, като удрят задната част на експресен трен, пътуващ от Бангалор за Калкута.

Именно този конфликт е предизвикал най-вече жертви, добавя „ Таймс ъв Индия “, базирайки се на предварителния отчет.

Главният секретар на щата Одиша Прадип Джена удостовери, че към 900 ранени при злополуката са били откарани в болница.

Етикети: Индиякатастрофапричиниустановени
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР