Ясни са мерките, на които община Пловдив ще заложи за

...
Ясни са мерките, на които община Пловдив ще заложи за
Коментари Харесай

Първо в Plovdiv24.bg: Ясни са мерките за подобряване качеството на въздуха

Ясни са ограниченията, на които община Пловдив ще заложи за финансиране по Оперативна програма " Околна среда " - а това са: внедряване на повече климатични системи в жилищата, употребяващи твърдо гориво; разширение на газопреносната система и въвеждане на повече отоплителни системи на правилото на пелетите. Това разгласи преди малко кметът Иван Тотев на специфична конференция, отдадена на чистотата на атмосферния въздух, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Както към този момент писахме, филтрите за комини отпадат като вариант за града под тепетата. Градоначалникът удостовери новината с думите, че това е направено по решение на ръководещия орган.

През идващите месеци администрацията и районните кметства ще извършат детайлно изследване за опциите за внедряване на трите ограничения, по-късно ще бъде направено планово предложение, бенефициенти на което ще бъдат всички пловдивчани, искащи да оборудват домовете си по програмата, разясни Тотев. За задачата Община Пловдив ще разполага със средства в размер на близо 14 000 000 лв.. 

" Кауза, която сме си сложили в Общината, е да работим за възстановяване на въздуха. Резултатите в съпоставяне 2010-2011 година демонстрират изрично усъвършенстване ", разяснява кметът.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР