Ясен Радев се класира за четвъртфиналите на Международния турнир Странджа“.

...
Ясен Радев се класира за четвъртфиналите на Международния турнир Странджа“.
Коментари Харесай

Ясен Радев се класира за 1/4-финалите на Купа Странджа“

Ясен Радев се класира за четвъртфиналите на Международния шампионат „ Странджа “. Националът ни се поздрави с безапелационна победа в първия си мач на 74-ото издание на най-старата боксова конкуренция в Европа. В категория до 54 кг той съкруши с 5:0 съдийски гласа Емануел Шемеза от Австралия. Двубоят мина при надмощието на Радев, който на 23 февруари ще се изправи против Томазо Скиака (Италия) за място на полуфинал и най-малко бронзов орден.

Останалите четирима българи в днешната вечер позволиха провали. В категория до 67 кг Росен Марков загуби с 0:5 гласа от индиеца Акаш, а Пламен Янков отстъпи с 1:4 на представителя на Казахстан Темирхан Тезек. Николай Дишков (80 кг) бе надигран с 0:5 от арменеца Хамбардзум Хакобян, до момента в който Кристиян Димитров (86) загуби в страхотна борба с 2:3 от Шохжакон Абдулаев (Узбекистан).

В сряда ни чакат още седем дуела с българско присъединяване. Носителят на Купа „ Странджа “ за предходната година Радослав Росенов (60 кг) ще стартира отбраната на трофея против Фред Зива от Австралия. Кирил Русинов (63.5) ще изиграе втория си дуел, а негов противник е различен австралиец – Макс Маклъри. При 75-килограмовите Уилиам Чолов ще боксира с Вахтан Харутюнян (Армения), а Рами Киуан среща Сумит (Индия). При най-тежките (+92 кг) Йордан Морехон ще се изправи против Мохамад Абдулаев (Азербайджан).

Световната и европейска шампионка Станимира Петрова (54) също стартира на следващия ден присъединяване си на „ Странджа “. 3-кратната носителка на трофея ще мери сили с бразилката Татяна Чагаш, а Аслъхан Мехмедова (60) ще боксира с Ана Джени (Швейцария).




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР