Ясен Радев (52 кг) се изстреля към полуфиналите на eвропейското

...
Ясен Радев (52 кг) се изстреля към полуфиналите на eвропейското
Коментари Харесай

Ясен Радев на полуфинал на европейското по бокс до 22 г.

Ясен Радев (52 кг) се изстреля към полуфиналите на eвропейското състезание по бокс за мъже и дами до 22 години. Родният гений изигра доста прекрасен мач против представителя на домакините Патрик Капай на шампионата на Стария континент в Розето, Италия.

Макар и единствено на 19 години, Ясен сподели доста стойностни дейности на кръга и изцяло справедливо се поздрави с триумф с 4:1 съдийски гласа. Той се движеше чудесно и с точни попадения контрираше по-високия си противник. Обратният гард на национала ни внесе комплициране в дейностите на Капай и той по този начин и не съумя да се оправи с по-добрата и резултатна игра на Радев.

Така Ясен си подсигурява най-малко бронзово отличие от Европейското в Розето. Това е следващ орден за национала ни, който е повторен първенец на Стария континент при подрастващите. Във вторник геният ще се изправи против Максим Халиникев (Украйна).

Успехът на Радев през днешния ден подсигурява за България три оценки от шампионата в Италия. С най-малко бронзови медали ще си тръгнат още Мелис Йонузова (69 кг) и Ергюнал Сабри (49 кг). Утре Мелис ще боксира с Анджела Карини (Италия), а Ергюнал ще срещне Аминтаза Бекишев (Русия).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР