Японците са първенци по продължителност на живота. Средната продължителност на

...
Японците са първенци по продължителност на живота. Средната продължителност на
Коментари Харесай

7-те тайни за дълголетието на японците

Японците са първенци по дълготрайност на живота. Средната дълготрайност на живота в Япония е 84 години и това е най-високият индикатор в света.
Ето какви са тайните за дългоденствие на жителите на Страната на изгряващото слънце.
1. Специални техники за готвене
Японците на практика не пържат ястията си, а в случай че го вършат, то е с минимално количество масло. Те избират да готвят на скара, тъй като по този метод се резервират най-вече от потребните свойства на храната.
В нискокалоричната и уравновесена диета на жителите на Япония месото участва в лимитирани количества. Тя изобилства от бобови растения, зеленчуци, плодове, зърнени храни и несъмнено, морски блага. Порциите нормално са дребни и постоянно се употребяват със специфични клечки. 
 Диета за дългоденствие - кои артикули би трябвало да участват Диета за дългоденствие - кои артикули би трябвало да участват
Резултати от изследване на Американската кардиологична асоциация Circulation демонстрират, че най-хубавият режим за хранене, който спомага да...
2. Надеждна слънцезащита
В Европа доста хора употребяват слънцезащитни артикули единствено през лятото, когато съществува риск от слънчево изгаряне. През зимата, пролетта и есента множеството от тях подценяват използването на сходни артикули. 
Излагането на слънчева светлина може да докара освен до изгаряния, само че и до развиване на съществени болести, в това число рак. Японците не подценяват слънцезащитата и по тази причина кожата им резервира дълго време своята прохлада и разтегливост.

3. Чаени ритуали
В Япония съществува просвета на пиянство на чай с хилядолетна история. Жителите на страната пият най-вече зелен чай, който е богат на антиоксиданти. Японците също обичат чай матча. Сред скъпите свойства на тази напитка, разпознати от учените, е способността за нормализиране на равнищата на холестерола в кръвта, както и понижаване на риска от рак, диабет вид 2 и болести на сърдечно-съдовата система.

4. Вертикален метод на живот
Японците се пробват да прекарват допустимо най-вече време в изправено състояние. Те вървят доста, рядко заемат седалките в градския превоз и даже съумяват да работят " на крайник " пред компютъра. Освен това жителите на Япония обръщат огромно внимание на спорта: вършат утринни извършения, посещават басейни, фитнес зали и курсове по йога. 
 Ето кой живее най-дълго на Земята Ето кой живее най-дълго на Земята
Дълголетието в животинското царство нормално се свързва със слонове, костенурки, китове и други огромни животни, които се характеризир...
5. Здравословен сън
Ритъмът на живот на японците е оптимално непосредствен до верните циркадни ритми на човек. В Япония е всекидневно ранното ставане и ранното лягане (преди 23:00). Жителите на тази страна ценят времето за отмора и се пробват да спят задоволително всеки ден. 
6. Редовни медицински прегледи и персонални грижи
Японците наблюдават здравето си и постоянно посещават доктор. В последна сметка, както знаете, е по-лесно да се предотврати болест, в сравнение с да се губят време и пари за нейното лекуване. 

7. Положително отношение към живота
Японците гледат на живота метафизичен. Опитват се да не съжаляват за предишното и постоянно мислят за бъдещето. Те се пробват да открият позитивното във всяка смяна и намират запаси за поддържане на вътрешния мир. Част от ежедневните им действия са визитите на концерти, изложения и други културни събития, които им оказват помощ да поддържат положително отношение към живота.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР