Японското правителство очаква обяснение от Китай във връзка с високите

...
Японското правителство очаква обяснение от Китай във връзка с високите
Коментари Харесай

Япония очаква обяснения от Китай за нарастващите разходи за отбрана

Японското държавно управление чака пояснение от Китай по отношение на високите темпове на напредък на разноските за защита и има намерение да изиска повече бистрота от Пекин по този въпрос, разяснява на конференция в Токио министърът на външните работи на страната Таро Коно, представен от ТАСС.

"Всяка година китайските разноски за защита порастват. Високите темпове на напредък се резервират макар забавянето на икономическото развиване. Нужни са взаимни старания, с цел да ги създадем (б.г. разходите) по-прозрачни ", добавя той.

Според Коно, Пекин би трябвало да даде пояснения по този въпрос, защото сходен напредък на разноските за защита може да окажат въздействие върху обстановката в района.

Докла за работата на държавното управление, който е публикуван на сесия на китайското заседание на народните представители оповестява, че през 2019 година Китай възнамерява да усили разноските за защита със 7,5% до 1,19 трилиона юана - към 177,61 милиарда $.

Според публични данни, през 2017 година военният бюджет на Китай е повишен със 7% и за първи път в историята той е над 1 трилион юана, достигайки 1 044 трилиона юана (около 151,97 милиарда долара).

Миналата година КНР усили разноски си за защита с 8,1% до 1,11 трилиона юана (около 175 милиарда долара).
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР