Японският стартъп EX-Fusion предложи необичаен план за унищожаване на космическите

...
Японският стартъп EX-Fusion предложи необичаен план за унищожаване на космическите
Коментари Харесай

Японски стартъп разработва проект за чистене на „космическия боклук“ с мощен наземен лазер

Японският стартъп EX-Fusion предложи необикновен проект за заличаване на галактическите боклуци с лъчите на мощен наземен лазер с диодна помпа. Същността на препоръчаната концепция е „ галактическият отпадък “ да бъде изтласкан благодарение на лазерни лъчи в безвредна зона, откъдето да стартират да се спускат към Земята и по-късно да изгорят в плътните пластове на атмосферата. При основаването на галактически лазер EX-Fusion има намерение да употребява своя опит, насъбран в проучването на нуклеарния синтез.

На първия стадий лазерът ще бъде конфигуриран в обсерватория в Канбера (Австралия) от EOS Space. Като част от взаимен меморандум, подписан предишния октомври, фирмите се съгласиха да основат дребен лазер за следене на части галактически боклуци с размер не по-голям от 10 см - прекомерно дребен за други наземни лазери.

Вторият стадий е директното заличаване на съответни фрагменти от галактическия отпадък. По тях ще се води пукотевица, заради което скоростта на отломките внезапно ще намалее и те ще стартират да падат в атмосферата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР