Японският производител на автомобили Nissan е в напреднали преговори с

...
Коментари Харесай

Nissan се готви да изгради гигафабрика за батерии във Великобритания

Японският производител на коли Nissan е в напреднали договаряния с държавното управление на Англия за създаване на гигафабрика за автомобилни акумулатори. Компанията цели да трансформира Обединеното кралство в най-големия център за произвеждане на електрически автомобили отвън Япония.

Новата фабрика в съществуващия обект на Nissan в Съндърланд ще се ръководи от китайския производител на акумулатори Envision AESC, благосъстоятелност на Nissan, оповестява Financial Times. Продукцията й ще се употребява за производството на 200 хиляди електрическия автомобил годишно и ще обезпечи хиляди работни места, настояват трима души, осведомени за диалозите.

По-задълбочените договаряния са почнали след договорката за Brexit сред Англия и Европейски Съюз. Евентуалното съобщаване на новината е планувано за лятото, преди Англия да бъде хазаин на 26-ата Конференция на Организация на обединените нации за изменението на климата през ноември.

Nissan чака забележителна финансова поддръжка на стойност най-малко десетки милиони паунди от държавното управление за плана, прибавиха двама от източниците. Осигуряването на вложения за гигафабрики е от решаващо значение за бъдещето на автомобилните фабрики във Англия, защото промишлеността се надпреварва да създава електрически транспортни средства, които да дават отговор на задачите за въглеродни излъчвания, а държавните управления в цяла Европа се конкурират да привлекат производителите на акумулатори.

Международната асоциация на производителите и търговците на коли дефинира нуждата от обезпечаване на вложения в акумулаторни акумулатори " от значително значение ".

Англия получи удар преди две години, когато Tesla избра да построи нов цех в Германия. Скорошното пътешестване до Обединеното кралство на основния изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск провокира спекулации, че американският производител на коли към момента може да отвори гигафабрика във Англия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР