Японският премиер Фумио Кишида обяви победа на изборите за неговата

...
Японският премиер Фумио Кишида обяви победа на изборите за неговата
Коментари Харесай

Японският премиер Кишида обяви победа на изборите

Японският министър председател Фумио Кишида разгласи победа на изборите за неговата Либералнодемократична партия на изборите за долна камара на Народното събрание, съобщи Агенция Франс Прес.

ЛДП получи задоволително депутати, с цел да ръководи без досегашния си съдружен сътрудник „ Комейто “, само че министър ръководителят загатна, че обединението ще бъде непокътната.

Според японски медии двете партии са получили 293 от 465 места в долната камара на Народното събрание. Официалните резултати още не са огласени.

„ Това бяха доста сложни избори, на хората демонстрираха, че желаят от нас бъдеще за страната при устойчиво ръководство на ЛДП и „ Комейто “, сподели министър председателят Кишида.

„ Получихме тъкмо 261 места за ЛДП. Като виновна партия, ние ще осъществим дадения ни мандат от народа “, добави той.

Изборният резултат е триумф за Кишида (64 г.), който пое премиерския и лидерски пост на ЛДП преди към месец. Той даде обещание тласъци за третата стопанска система в света с нов пакет от ограничения, който ще бъде огласен този месец.

Инвеститорите приветстваха изхода от вота в неделя, като борсовият показател Никей се увеличи с над 2%, откакто екзитполове предсказаха победа на ръководещия блок.

Досега обединението разполагаше с 305 места в 465-местната долна камара на Народното събрание, като ЛДП имаше 276 депутати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР