Японският министър-председател Фумио Кишида разпусна долната камара на парламента дни

...
Японският министър-председател Фумио Кишида разпусна долната камара на парламента дни
Коментари Харесай

Япония разпусна парламента заради предстоящи избори

Японският министър-председател Фумио Кишида разпусна долната камара на Народното събрание дни преди свиканите нови избори. Вотът ще се състои на 31 октомври и ще е първият огромен тест за Кишида, откакто завоюва вътрешните избори за водач на партията си в края на септември, написа CNN.

Кишида е на премиерския пост от 10 дни, а съгласно локални медии неговата групировка се надява да се възползва от неотдавнашния народен спад на случаите на COVID-19, с цел да натрупа поддръжка.

Неговият предходник, Йошихиде Суга, не взе участие в конкуренцията за водачество на Либерално-демократичната партия след плевел мандат, белязан от спада в публичната поддръжка на фона на битката с преодоляването на ковид.

Кишида упорства за избрания от него „ нов капитализъм “, който включва повишение на заплатите на междинната клас и пакет от стопански тласъци на стойност минимум 290 милиарда $. Той се ангажира да ускори държавната реакция във връзка с COVID-19 и съобщи, че ще обезпечи безвъзмездни бустерни дози ваксини през декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР